CSM CSU Oradea avansează în TOP 6

CSM CSU Oradea avansează în TOP 6

CSM CSU Oradea va încheia prima fază a sezonului regulat din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2016/17 pe locul al 6-lea. Roș-albaștrii și-au asigurat calificarea în TOP 6 după jocurile etapei cu numărul 21 din sezonul regulat, în pofida faptului că au pierdut pe teren propriu cu U-BT Cluj-Napoca, scor 55-75.

Echipa antrenată de Cristian Achim are un bilanț general de 10-9, cu o etapă rămasă de disputat din faza inaugurală a campionatului. CSM-ul are un punct în plus față de BC Mureș. Cele două pot termina prima fază la egalitate în doi, dar într-o astfel de situație avantajul este de partea roș-albaștrilor după 76-70 la Tîrgu Mureș, respectiv 66-71 la Oradea.

În schimb, roș-albaștrii se află la un punct în spatele locului 5. Bihorenii nu mai pot depăși pe BCM U Pitești, chiar dacă argeșenii vor pierde în etapa a 22-a. La o eventuală egalitate în doi, alb-violeții sunt avantajați după 81-73 și 64-76.

CSM-ul va termina prima fază din LNBM cu un meci pe teren propriu, în compania lui Phoenix Galați, locul 8 în ieraria generală. Jocul se va desfășura la Arena Antonio Alexe, pe 25 februarie. Faza a 2-a demarează pe 4 martie, atunci când Oradea va primi din nou vizita Clujului.

În TOP 6 se ține cont de toate rezultatele obținute de fiecare echipă în prima fază a sezonului regulat.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments