CSM CSU Oradea și-a depus candidatura pentru participarea în Basketball Champions League

CSM CSU Oradea și-a depus candidatura pentru participarea în Basketball Champions League

CSM CSU Oradea își propune să ia startul în ediția inaugurală a Basketball Champions League. Este o competiție menită să reunească cluburi din cel puțin 19 țări. Roș-albaștrii revin cu siguranță în arena internațională după o absență de un an.

Conducerea clubului a întocmit actele și a completat întreaga documentație solicitată de Board-ul Basketball Champions League pentru a fi în deplină legalitate cu privire la alinierea la startul ediției inaugurale a competiției amintite. CSM-ul a primit girul Federației Române de Baschet, astfel încât sunt așteptate informații cu privire la validarea aplicării clubului orădean în arena internațională pentru sezonul competițional 2016/17.

Leii Roșii sunt primii reprezentanți ai României înscriși în competiția de top organizată sub egida FIBA. CSM-ul a obținut dreptul de participare în cupele europene pe criterii sportive, lucru în directă concordanță cu principiile clubului. În calitate de campioană a României, formația bihoreană are drepturi depline de a evolua în arena internațională.

Sistem competițional

Întrecerea va reuni 56 de cluburi, 24 dintre acestea fiind calificate direct în faza grupelor. Celelalte 32 formații vor fi înscrise în primul tur eliminatoriu, care se va desfășura în dublă manșă. Învingătoarele avansează în cel de-al 2-lea tur eliminatoriu, programat a se desfășura tot în sistem dublă manșă. Cele opt învingătoare din turul al 2-lea se califică pe tabloul principal al competiției, alăturându-se celor 24 formații înscrise din oficiu.

Faza grupelor cuprinde patru grupe de câte opt echipe fiecare și se va juca în dublă manșă, rezultând 14 meciuri pentru fiecare echipă în grupe. Primele patru clasate se califică în playoff, programat a se desfășura în sistem eliminatoriu cu jocuri în dublă manșă. Playoff-ul cuprinde optimile și sferturile de finală.

Cele patru echipe calificate la turneul final vor participa la Final Four (semifinale și finală).

Important de precizat este faptul că echipele eliminate in primul și al 2-lea tur eliminatoriu vor fi repartizate în prima fază a grupelor din FIBA Europe Cup. Rezultă, așadar, un număr de 24 echipe care vor face trecerea de la Basketball Champions League la FIBA Europe Cup.

Acest sistem competițional depinde de numărul echipelor înscrise în competiție, în acest sens fiind în continuare neclară situația cu privire la EuroCup – a 2-a competiție organizată de Euroleague Commercial Assets.

Date importante

Primul tur eliminatoriu
– manșa 1 pe 27 septembrie 2016
– manșa 2 pe 29 septembrie 2016

Turul al 2-lea eliminatoriu
– manșa 1 pe 4 octombrie 2016
– manșa 2 pe 6 octombrie 2016

Faza grupelor
– 14 etape, între 18 octombrie 2016 și 25 ianuarie 2017

Playoff
– Optimi de finală pe 28 februarie și 7 martie 2017
– Sferturi de finală pe 21 și 28 martie 2017

Final Four
– Semifinale pe 28 aprilie 2017
– Finala pe 30 aprilie 2017

Informații concrete și definitive cu privire la participarea echipelor, tragerea la sorți și alte asemenea detalii se vor anunța după data de 29 iunie anul curent, atunci când este programată următoarea întâlnire a Board-ului Basketball Champions League.

Foto: basketballcl.com

Comentarii

comments

Attachment

bcl