CSM CSU Oradea înaintea ultimei săptămâni din sezonul regulat

CSM CSU Oradea înaintea ultimei săptămâni din sezonul regulat

CSM CSU Oradea se află în fața ultimei săptămâni din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18. Formația antrenată de Cristian Achim se duelează cu protagonistele finalei de campionat din stagiunea precedentă. Este vorba despre echipele întâlnite de Leii Roșii în semifinalele și finala Cupei României din acest sezon.

Roș-albaștrii primesc vizita lui U-BT Cluj-Napoca, locul 2 în ierarhia la zi a LNBM, într-un meci programat a se desfășura miercuri (25.04), cu începere de la ora 18:00. Va fi cel de-al 5-lea duel direct între cele două formații. Partida are loc la Arena Antonio Alexe. Informații despre bilete găsiți AICI.

Două zile mai târziu, CSM CSU Oradea se deplasează la București, iar sâmbătă (28.04), de la ora 17:00, întâlnește pe CSM Steaua EximBank. Jocul contează pentru ultima rundă și are loc la Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazu din capitală. Va fi cel de-al 5-lea duel direct din actuala stagiune.

Ambele jocuri sunt transmise în direct la DigiSport.

În cele ce urmează vom prezenta variantele posibile pentru CSM CSU Oradea în ceea ce privește configurația clasamentului la startul playoff-ului. Roș-albaștrii nu mai au șanse de a termina pe primul loc, cum nu mai pot încheia nici pe locul al 6-lea. În schimb, există cel puțin o variantă posibilă pentru a se clasa pe locul 2, 3, 4 sau 5.

Reamintim că CSM CSU Oradea a câștigat 20 de meciuri și a pierdut 10 până la această oră. Totodată, orădenii au 5-3 în TOP 6.

Locul 2

Victorie la cel puțin zece puncte cu U-BT Cluj-Napoca și la cel puțin 12 puncte cu CSM Steaua EximBank, coroborate cu înfrângerea lui U-BT Cluj-Napoca la Sibiu.

Locul 3

Victorie la cel puțin 12 puncte în meciul cu CSM Steaua EximBank, cu condiția ca CSM CSU Oradea să obțină cu o victorie mai mult decât bucureștenii în ultimele două etape.

Locul 4

O victorie pentru CSM CSU Oradea sau o înfrângere pentru BC SCM Timișoara.

Locul 5

Două înfrângeri pentru CSM CSU Oradea, coroborate cu două victorii pentru BC SCM Timișoara.

Egalitate în trei

De notat că există o variantă de egalitate în trei, cu CSM Steaua Eximbank și U-BT Cluj-Napoca. Acest lucru se poate consemna în cazul în care CSM CSU Oradea obține două victorii în ultimele două etape, militarii bifează un succes, iar campioana nu mai câștigă nicio partidă. În această situație CSM Steaua Eximbank va încheia pe locul 2, CSM CSU Oradea va fi pe locul 3, iar U-BT Cluj-Napoca va ajunge pe locul al 4-lea. Acest lucru se explică prin faptul că CSM Steaua ar avea 5-3, CSM CSU Oradea ar avea 4-4, iar U-BT Cluj-Napoca ar încheia cu 3-5 la clasamentul special în trei.

Vom reveni cu un material similar înaintea ultimei etape, atunci când calculele vor fi mai simple.

Comentarii

comments