CSM CSU Oradea la startul jocurilor oficiale în sezonul competițional 2018/19

CSM CSU Oradea la startul jocurilor oficiale în sezonul competițional 2018/19

CSM CSU Oradea a încheiat perioada premergătoare startului oficial al sezonului competițional 2018/19. Formația roș-albastră s-a reunit în data de 10 august și urmează să susțină primul meci oficial în 20 septembrie, în deplasare, pentru ca două zile mai târziu să susțină primul joc pe teren propriu.

Echipa antrenată de Cristian Achim și Milan Mitrovic s-a pregătit pe plan local, în primele două săptămâni accentul fiind pus pe pregătirea fizică, acolo unde un rol important l-a avut Marius Marinău, specialistul pe această ramură. Ulterior accentul s-a pus pe partea baschetbalistică, iar din 29 august a început seria jocurilor de pregătire.

Roș-albaștrii au disputat șapte meciuri de pregătire. Iată rezultatele înregistrate:

CSM CSU Oradea vs Szedeak Szeged, scor 71-68
SCM Timișoara vs CSM CSU Oradea, scor 81-64
Alba Fehervar vs CSM CSU Oradea, scor 76-100
Szolnok Olaj KK vs CSM CSU Oradea, scor 61-72
DEAC Debrecen vs CSM CSU Oradea, scor 77-67
CSM CSU Oradea vs KK Igokea, scor 66-96
CSM CSU Oradea vs KK Igokea, scor 60-83

Așadar, CSM CSU Oradea a câștigat trei partide și a pierdut patru în perioada precompetițională. Aici trebuie notat că au fost meciul în care bihorenii au evoluat în formulă incompletă, dar și partide în care adversarul nu a fost la capacitate maximă. Chiar dacă rezultatul nu a contat în aceste jocuri, acestea s-au dovedit a fi teste utile, chiar dacă ar fi fost de mai mare utilitate dacă nu ar fi existat problemele de efectiv, fie de partea bihorenilor, fie a partenerilor de întrecere.

Jocurile oficiale demarează în cursul următoarei săptămâni, atunci când la echipă vor reveni Giordan Watson și Bobe Nicolescu, componenți ai primei reprezentative a României. Sean Denison a lipsit în ultimele meciuri din cauza unei probleme medicale, în timp ce Sean Barnette s-a despărțit de echipă din cauza uneia de sănătate. Locul său va fi luat de către Marcus Ginyard.

Programul echipei orădene în următoarea săptămână:

Joi (20.09), ora 18:30, Karhu Basket Kauhajoki vs CSM CSU Oradea
Sâmbătă (22.09), ora 19:00, CSM CSU Oradea vs Karhu Basket Kauhajoki

Această dublă face parte din programul primului tur preliminar al Basketball Champions League – ediția 2018/19. În cazul în care se califică în faza următoare, CSM CSU Oradea se va duela cu învingătoarea dintre Levski Lukoil Sofia și BC Siauliai.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments