CSM CSU Oradea s-a calificat în două din cele trei situații anterioare în care a pierdut avantajul terenului propriu

CSM CSU Oradea s-a calificat în două din cele trei situații anterioare în care a pierdut avantajul terenului propriu

CSM CSU Oradea se află la egalitate în seria cu BCM U FC Argeș Pitești, contând pentru primul tur al playoff-ului Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18. În urma partidelor desfășurare la Arena Antonio Alexe în cursul săptămânii precedente cele două formații sunt la 1-1, în seria care se desfășoară pe formatul cel mai bun din cinci partide.

În așteptarea următoarelor două încleștări, programate a se desfășura la Pitești, facem o scurtă incursiune în istoria participărilor CSM-ului în playoff-ul LNBM. Roș-albaștrii se situează în această postură, adică 1-1 la general în serii de playoff începute la Arena Antonio Alexe pe formatul cel mai bun din cinci partide (adică primele două partide au avut loc pe teren propriu), pentru a 4-a oară.

Precedentele trei s-au consemnat în următoarele cazuri:

Sezonul 2012/13, Turul 1 – CSM Oradea vs U-Mobitelco Cluj-Napoca

După 1-1 la Oradea, CSM-ul și-a asigurat calificarea prin prisma celor două victorii repurtate la Sala Horia Demian din Cluj-Napoca. Seria s-a încheiat cu scorul general de 3-1.

Sezonul 2012/13, Semifinale – CSM Oradea vs CSU Asesoft Ploiești

După 1-1 la Oradea, Asesoftul și-a exploatat avantajul obținut impunându-se în jocurile de la Ploiești. Seria s-a terminat cu scorul general de 3-1 în favoarea prahovenilor.

Sezonul 2015/16, Finala – CSM CSU Oradea vs BC Mureș

După 1-1 la Oradea, situația s-a repetat la Tîrgu Mureș. Seria a revenit la Arena Antonio Alexe pentru jocul decisiv, adjudecat de roș-albaștri. Așadar, scorul general a fost de 3-2 în favora bihorenilor.

Observăm că două din precedentele trei cazuri au consemnat victoria finală a CSM Oradea în pofida faptului că a pierdut avantajul terenului propriu. Deosebirea, așa cum s-a remarcat într-un material anterior, constă în faptul că pentru prima dată în istoria participărilor în playoff, CSM Oradea a pierdut Meciul 1 al unei serii începute pe teren propriu.

Meciurile 3 și 4 ale seriei cu Piteștiul se dispută miercuri (09.05), ora 17:30, respectiv vineri (11.05), ora 20:00. Ambele jocuri au loc la Sala Sporturilor Trivale, fiind transmise în direct la DigiSport.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments