CSM CSU Oradea și-a asigurat calificarea în fazele eliminatorii ale cupelor europene!

CSM CSU Oradea și-a asigurat calificarea în fazele eliminatorii ale cupelor europene!

Victoria repurtată asupra lui Kataja Basket, în cadrul etapei a 13-a din Basketball Champions League – ediția 2016/17, a asigurat lui CSM CSU Oradea un loc în fazele superioare ale cupelor europene – ediția 2016/17. Roș-albaștrii sunt matematic calificați pentru playoff-ul FIBA Europe Cup, urmând ca săptămâna viitoare să se stabilească dacă CSM-ul poate să-și continue aventura în principala competiție organizată sub egida FIBA.

În prezent, CSM CSU Oradea are un bilanț general de 6-7 și se situează pe locul al 4-lea în Grupa B, la egalitate cu ocupantele locurilor 5, 6 și 7 în cea mai spectaculoasă, echilibrată și imprevizibilă grupă a competiției.

Vorbim despre singura grupă în care prima clasată a pierdut mai mult de trei meciuri. Totodată este o grupă în care locul 8 a obținut trei victorii, lucru care nu a fost la îndemâna ultimei clasate în alte grupe.

Însă cel mai important lucru în acest moment pentru CSM CSU Oradea constă în faptul că nicio echipă care în prezent, cu o etapă rămasă de disputat, se situează pe locul al 7-lea în grupele Champions League nu mai are șanse matematice de a obține șase victorii. Astfel, luând în calcul cel mai negativ scenariu posibil pentru CSM CSU Oradea, acela de a încheia pe locul al 7-lea, cu șase victorii, formația antrenată de Cristian Achim se califică în playoff-ul FIBA Europe Cup.

În acest sens reamintim următoarele aspecte legate de calificarea în fazele eliminatorii ale Basketball Champions League și FIBA Europe Cup:

Sunt cinci grupe de câte opt echipe fiecare.

Primele patru clasate în fiecare grupă, împreună cu cele mai bune patru locuri 5 se califică în playoff-ul Basketball Champions League.

Cel mai modest loc 5, locurile 6 și cele mai bune două locuri 7 se califică pentru optimile de finală ale FIBA Europe Cup.

Cele mai modeste trei locuri 7 și locurile 8 sunt eliminate din cupele europene.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment

DSC_0200