CSM CSU Oradea și-a descoperit programul în Liga Națională și Cupa României la baschet masculin – ediția 2018/19

CSM CSU Oradea și-a descoperit programul în Liga Națională și Cupa României la baschet masculin – ediția 2018/19

Marți (14.08), la sediul Federației Române de Baschet, s-a desfășurat tragerea la sorți pentru Liga Națională de baschet masculin – ediția 2018/19. Totodată s-a stabilit componența celor trei grupe valorice în noul sistem competițional adoptat.

CSM CSU Oradea, în calitate de campioană în exercițiu a României, va evolua în prima grupă valorică, alături de alte șapte echipe. Se va juca în sistem fiecare cu fiecare în dublă manșă, primele șase clasate calificându-se în TOP 6 pentru faza a 2-a a sezonului regulat. Ultimele două clasate în grupa valorică A vor evolua în compania echipelor din grupe valorice înferioare pentru stabilirea ultimelor două echipe calificare în playoff-ul Ligii Naționale.

Componența celor trei grupe valorice:

Grupa valorică A (opt echipe): CSM CSU Oradea, CSM Steaua București, U-BT Cluj-Napoca, BC CSU Sibiu, SCM Timișoara, BCM U FC Argeș Pitești, SCM U Craiova, Știința Dinamo București.

Grupa valorică B (patru echipe): CS Cuza Sport Brăila, ABC Athletic Constanța, CSO Voluntari, CSM Mediaș.

Grupa valorică C (zece echipe): CS Rapid București, ACS Târgu Jiu, Cikszereda Miercurea Ciuc, CSM Focșani, CSM Târgu Mureș, Universitatea Cluj-Napoca, CSM Sighetu Marmației, Phoenix Galați, CS Agronomia București, CN Aurel Vlaicu

Dupa disputarea primei faze (fiecare cu fiecare, tur-retur), participantele din LNBM vor continua sa joace, în faza a 2-a, astfel:

Grupa ROSIE – locurile 1-6 din Grupa A
Grupa GALBENA – locurile 7-8 din Grupa A + locurile 1-3 din Grupa B + locul 1 din Grupa C
Grupa ALBASTRA – locul 4 din Grupa B + locurile 2-6 din Grupa C
Grupa VERDE – locurile 7-10 din Grupa C

Echipele din Grupa Roșie și primele două clasate în Grupa Galbenă avansează în playoff-ul Ligii Naționale. Acesta se dispută sub forma a trei tururi pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri fiecare.

Iată programul CSM CSU Oradea în prima fază a sezonului regulat în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2018/19:

Etapa 1, 6 octombrie – vs SCM Timișoara (acasă)
Etapa 2, 13 octombrie – vs CSM Steaua București (deplasare)
Etapa 3, 20 octombrie – vs CSU Știința Dinamo București (acasă)
Etapa 4, 27 octombrie – vs SCM U Craiova (deplasare)
Etapa 5, 3 noiembrie – vs BC CSU Sibiu (acasă)
Etapa 6, 10 noiembrie – vs U-BT Cluj-Napoca (acasă)
Etapa 7, 17 noiembrie – vs BCM U FC Argeș Pitești (deplasare)
Etapa 8, 4 decembrie (intermediar) – vs SCM Timișoara (deplasare)
Etapa 9, 8 decembrie – vs CSM Steaua București (acasă)
Etapa 10, 15 decembrie – vs CSU Știința București (deplasare)
Etapa 11, 22 decembrie – vs SCM U Craiova (acasă)
Etapa 12, 29 decembrie – vs BC CSU Sibiu (deplasare)
Etapa 13, 5 ianuarie – vs U-BT Cluj-Napoca (deplasare)
Etapa 14, 12 ianuarie – vs BCM U FC Argeș Pitești (acasă)

În schimb, CSM CSU Oradea este calificată direct sferturile de finală ale Cupei României – ediția 2018/19. Aici va juca o dublă manșă, pe 3 și 10 aprilie 2019, învingătoarea calificându-se la Final Four-ul competiției. Acesta se va disputa pe 17-18 aprilie 2019.

Reamintim că CSM CSU Oradea este înscrisă în cupele europene. În primul tur preliminar al Basketball Champions League, programat a se disputa în dublă manșă, pe 20 septembrie (deplasare) și 22 septembrie (acasă), CSM-ul se duelează cu Karhu Basket. Dacă avansează, Oradea se duelează în cel de-al 2-lea tur preliminar cu învingătoarea dintre Levski Lukoil și BC Siauliai, tot în dublă manșă, pe 25 și 28 septembrie 2018. În cazul în care trece și de această fază, formația orădeană întâlnește pe JSF Nanterre în cel de-al 3-lea tur preliminar, programa a se desfășura pe 1 și 4 octombrie anul curent. Dacă trece și de acest oponent, CSM CSU Oradea pătrunde în grupele Basketball Champions League. Dacă este învinsă în oricare din cele trei tururi preliminare ale competiției amintite, atunci campioana României va evolua în grupele FIBA Europe Cup.

Vom reveni curând cu informații referitor la strategia de ticketing pentru meciurile echipei de baschet masculin CSM CSU Oradea în sezonul 2018/19.

Comentarii

comments