CSM CSU Oradea și-a prezentat echipa pentru noul sezon la meciul cu Szolnok Olaj KK

CSM CSU Oradea și-a prezentat echipa pentru noul sezon la meciul cu Szolnok Olaj KK

CSM CSU Oradea și-a prezentat lotul de jucători cu ocazia meciului de pregătire disputat în compania lui Szolnok Olaj KK. Confruntarea desfășurată miercuri (13.09), la Arena Antonio Alexe a fost adjudecată de formația maghiară cu scorul de 80-75. A fost un meci cu 18 schimbări la conducere și șase situații de egalitate.

Roș-albaștrii au început partida în formula Trotter, Pasalic, Zeno, Gajovic și Milosevic. CSM-ul a deschis partida bine pe faza ofensivă, toți jucătorii din cvintetul de start reușind să puncteze cel puțin o dată în primele șase minute de joc. Oradea a terminat primul act la conducere, după ce s-a aflat în avantaj pe tot parcursul acestei perioade de joc, scor 20-14. CSM-ul a marcat ultimul coș al primei secvențe.

Secvența a 2-a a consemnat folosirea unor formule inedite de către antrenorul Cristian Achim. CSM-ul a evoluat cu Trotter, Stamenkovic, Pasalic și Nicolescu în același timp. Cel din urmă s-a evidențiat cu un coș și fault cu liberă transformată. Oradea nu a mai avut aceeași precizie de la mare distanță precum în jocurile anterioare. Cele două formații s-au succedat la conducere de mai multe ori pe parcursul acestei secvențe, Trotter restabilind egalitatea cu o aruncare din colț, scor 36-36, după 20 minute de joc.

Repriza secundă a demarat impresionant pentru formația maghiar. Aceasta a avut un alt ritm de joc față de primele 20 minute, reușind să accelereze majoritatea acțiunilor după ce orădenii fie au greșit la finalizare, fie au făcut imprecizii la construcție. Contraatacul a fost alimentat de Kendrick Perry, care a pus puncte cu generozitate pe tabela de marcaj. Szolnok a terminat partida cu 28 puncte marcate pe contraatac, în condițiile în care Oradea a replica cu 17 (un număr la rândul său consistent). CSM-ul a avut dificultăți în ambele faze ale jocului, înregistrând un deficit major cu cvintetul de start. După 30 minute de joc scorul era de 51-63.

Deficitul a crescut la 16 puncte în debutul secvenței decisive. Nemanja Milosevic a relansat jocul, Oradea izbutind un parțal de 8-0, continuat apoi chiar dacă maghiarii au găsit soluții de a pune mingea în coș. Același Milosevic a ajuns în pragul descalificării, însă a continuat jocul și a aut o prestație ofensivă excelentă, apreciată de cei peste 1.000 spectatori prezenți la acest meci. Szolnok a controlat situația pe tabela de marcaj și s-a impus cu scorul de 80-75.

Milosevic a terminat cu 27 puncte, 5 recuperări, Gajovic a adăugat 10 puncte, iar Zeno și Pasalic au terminat cu câte 9 puncte fiecare. În replică, Perry a totalizat 28 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, Tarik a adăugat 16 puncte, iar Toth a izbutit 11 puncte.

Oradea a fost lipsită de Arturas Valeika, Lucian Țîbîrnă (accidentați) și Andrei Mandache (câteva zile de repaos). În schimb, Szolnok a jucat fără David Vojvoda și Strahinja Milosevic.

CSM CSU Oradea încheie seria jocurilor din presezon în cursul serii de sâmbătă (16.09), în compania lui KB Kosice. Partida se va desfășura la Arena Antonio Alexe, intrarea fiind liberă.

Comentarii

comments

Attachment