CSM CSU Oradea și Branko Mirkovic își separă drumurile

CSM CSU Oradea și Branko Mirkovic își separă drumurile
CSM CSU Oradea și Branko Mirkovic au ajuns la un acord comun pentru încheierea colaborării. Părțile au semnat clauza de reziliere a contractului, la scurt timp după încheierea primei faze din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17.
“Bane” a jucat în toate meciurile disputate de CSM CSU Oradea în campania continentală. De asemenea, el a bifat 18 prezențe în Liga Națională, două în Cupa României, respectiv una în SuperCupă. Așadar, sportivul ex-iugoslav cu pașaport bulgar a disputat un număr de 41 meciuri în uniforma roș-albastră.
În 18 partide jucate la nivel de Basketball Champions League, Mirkovic a avut 10.1 puncte, 5.4 pase decisive, 3.2 recuperări și 0.9 intercepții în 28.1 minute pe partidă. El a avut procentaje de 49% la aruncările de două puncte, 37% la trei puncte, respectiv 94% la linia de pedeapsă. Branko a avut in indice de 12.8 la eficiență în competiția de top organizată sub egida FIBA.
În 18 jocuri disputate în LNBM, sportivul amintit a contribuit cu 12.4 puncte, 4.9 pase decisive, 2.9 recuperări și 1.1 intercepții în peste 28 minute. Bane a avut procentaje de 50% la încercările din interiorul semicercului, 41% la cele din spatele acestuia, respectiv 88% la linia de pedeapsă. Mirkovic a avut 13.8 la eficiență în competiția internă.
CSM CSU Oradea îi mulțumește lui Branko Mirkovic pentru seriozitatea și profesionalismul cu care a tratat antrenamentul, contribuția de la meciuri, respectiv aportul avut în perioada de colaborare ce a demarat în luna august a anului trecut. Pe această cale, îi urăm mult succes în noua provocare, Mirkovic urmând să se alăture unei echipe angrenate în Liga VTB, cea mai puternică ligă regională din Europa, acolo unde a mai evoluat înaintea sosirii la CSM.
În continuare, CSM CSU Oradea va parcurge restul sezonului competițional 2016/17 cu un nucleu alcătuit din șase jucători străini. Acest lucru va elibera din plafonul salarial, iar după încheierea aventurii continentale ar fi fost dificilă m enținerea unui nucleu de jucători străini din care doi ar fi trebuit să rămână în afara lotului la fiecare meci. Reamintim faptul că regulamentul permite înscrierea a cel mult cinci străini pe foaia de arbitraj a unui meci în actuala stagiune.
Foto: Roby Boros

Comentarii

comments