CSM CSU Oradea și Martin Zeno continuă colaborarea în sezonul 2016/17

CSM CSU Oradea și Martin Zeno continuă colaborarea în sezonul 2016/17

CSM CSU Oradea a ajuns la un acord cu Martin Zeno pentru un contract cu valabilitate pe sezonul competițional 2016/17. Cele două părți au colaborat la câștigarea Ligii Naționale în ediția 2015/16.

Înalt de 1.96 metri, Zeno are 30 ani împliniți. El evoluează la pozițiile 1-2-3, având experiența și calitatea necesare pentru a evoluat cu același nivel de succes la perimetru indiferent de poziția la care este folosit ori de profilul colegilor de echipă.

Zeno a jucat 16 partide în uniforma roș-albastră a CSM-ului. El a avut medii de 14.6 puncte, 3.7 recuperări, 2.6 pase decisive și 0.9 intercepții cu 1.4 posesii pierdute pentru 14.7 la eficiență.

Americanul a avut procentaje de 56% la două puncte, 29% la trei puncte, respectiv 84% la linia de pedeapsă. Martin a fost faultat de patru ori pe meci, fiind jucătorul care a atras cele mai multe infracțiuni asupra sa și implicit a bifat cea mai mare medie de vizite la linia de pedeapsă.

Devenit campion al României după ce a izbutit același lucru în Cipru și Finlanda, Zeno a acceptat provocarea de a-și apăra titlul cucerit alături de Oradea. Totodată, el se arată interesat de o altă aventură, cea a participării în arena internațională. Palmaresul lui Zeno cuprinde două titluri în Finlanda, unul în Cipru și România, respectiv finale de campionat și cupă în aceste țări. De notat că americanul a absentat la Final Four-ul Cupei României 2016, fiind accidentat.

De-a lungul carierei profesioniste, Zeno a jucat pentru Erie Bayhawks (NBDL), Apoel Nicosia (Cipru), Bisons Loimaa (Finlanda), Denain (Franța). El a absolvit universitatea Texas Tech, fiind recrutat și antrenat acolo de legendarul Bob Knight, unul dintre cei mai apreciați tehnicieni din istoria NCAA.

Semnătura lui Zeno pe contractul cu CSM CSU Oradea

zeno1

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment

zeno1