CSM CSU Oradea urmează să întâlnească DEAC Debrecen

CSM CSU Oradea urmează să întâlnească DEAC Debrecen

CSM CSU Oradea continuă jocurile din presezon. Campioana în exercițiu a României va încheia săptămâna cu un al 3-lea meci de verificare în compania unei echipe maghiare. Advesar este DEAC Debrecen, in primul eșalon al Ungariei.

Meciul dintre DEAC Debrecen și CSM CSU Oradea se dispută sâmbătă (08.09), cu începere de la ora 20:00 (ora locală 19:00), fiind precedat de duelul echipelor U18 ale celor două grupări, programat să demareze la ora 17:30 (ora locală 16:30). Ambele partide de dispută la sala de baschet din incinta bazei sportive aflate pe strada Olah Gabor din Debrecen. Intrarea este liberă la ambele partide.

Roș-albaștrii vin după două partide disputate deja în țara vecină. Marți (04.09) au învins Alba Fehervar cu scorul de 100-76, pentru ca joi (06.09) să treacă de Szolnok Olaj KK cu 72-61. Rezultatele nu sunt neapărat elocvente în condițiile în care o bună parte a străinilor lui Alba s-au alăturat echipei cu trei zile înaintea meciului cu CSM-ul, iar Szolnok a disputat meciul cu roș-albaștrii în doar doi străini. Totuși, cu excepția accidentării lui Sean Denison, cele două teste au reprezentat un real succes în continuarea pregătirilor pentru startul oficial al sezonului competițional 2018/19.

Prezența pe parchet a canadianului la meciul de la Debrecen este puțin probabilă. În schimb, este cert că vor absenta Giordan Watson și Bobe Nicolescu. Aceștia au plecat la echipa națională a României, care demarează cantonamentul premergător meciului cu Macedonia din precalificările EuroBasket 2021.

DEAC Debrecen este o echipă mult mai puțin cunoscută în peisajul baschetului maghiar decât ceilalți adversari întâlniți de CSM în presezon. Formația amintită a evoluat în sezonul 2017/18 din postură de nou promovată în eșalonul de elită al campionatului din Ungaria. A repurtat 12 victorii din 32 partide disputate, clasându-se pe locul 11 din totalul de 14 participante, după ce a câștigat grupa de evitare a retrogradării.

De-a lungul timpului, DEAC Debrecen a câștigat cel de-al 2-lea eșalon baschetbalistic al Ungariei în 2008, 2015 și 2017.

În sezonul 2018/19, antrenor este Berenyi Sandor, cel care a condus formația amintită și în sezonul anterior. De altfel, Debrecen a învins CSM CSU Oradea într-un meci amical desfășurat în cursul sezonului precedent, mai exact în luna noiembrie 2017, în pauza pricinuită de jocurile echipelor naționale, atunci când bihorenii au fost lipsiți de mai mulți jucători convocați la loturile primelor reprezentative.

În vara anului 2018, Debrecen a remaniat aproape întreg lotul dejucători. Au rămas doar trei jucători din echipa cu care a evoluat în stagiunea anterioară. Este vorba despre autohtonii Bognar Kristof, Velkey Janos și Kosa Tamas. În schimb, au venit nord-americanii Henry Dugat, Jahenns Manigat și Daniel Amigo, respectiv muntenegreanul Milos Borisov și suedezul Adam Ramstedt.

Cel din urmă sosește de la vicecampioana Falco Szombathely. De notat că Manigat a evoluat în România la BC Timișoara. Un alt nume cunoscut baschetului românesc este Polyak Laszlo, jucător ce a evoluat la BC Mureș. El sosește de la Szolnok Olaj KK, formație alături de care a fost campion al Ungariei în sezonul anterior.

Debrecen are sub contract un nigerian cu cetățenie maghiară. Este vorba despre Ekene Omenka, un jucător în vârstă de 18 ani, înalt de 2.06 metri, prodos la școala de baschet Ratgeber.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment