CSM CSU Oradea va avea avantajul terenului propriu în primul tur al playoff-ului LNBM 2017

CSM CSU Oradea va avea avantajul terenului propriu în primul tur al playoff-ului LNBM 2017

CSM CSU Oradea și-a asigurat avantajul terenului propriu în primul tur al playoff-ului Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17. Roș-albaștrii au un avantaj consistent în fața urmăritoarelor, astfel încât din punct de vedere matematic nu pot încheia sezonul regulat mai jos de locul al 4-lea.

Formația antrenată de Cristian Achim poate să-și îmbunătățească poziția actuală însă pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie nu doar de victorii în ultimele două etape, ci și ca alte meciuri să se încheie favorabil roș-albaștrilor. Astfel, există următoarele posilibilități:

Locul 3 – dacă CSM CSU Oradea obține două victorii în ultimele două etape, iar CSU Sibiu pierde ambele jocuri pe care le mai are de jucat. În această situație se ajunte la o situație de egalitate în doi, care plasează formația orădeană pe locul al 3-lea.

Locul 4 – dacă CSU Sibiu obține cel puțin o victorie. În acest caz, CSM CSU Oradea se va clasa pe locul al 4-lea la încheierea sezonului regulat.

Se întâmplă pentru a 4-a oară ca CSM Oradea să obțină avantajul terenului propriu în primul tur al playoff-ului Ligii Naționale de baschet masculin. Așadar, pentru a 4-a oară CSM-ul încheie sezonul regulat între primele patru echipe ale țării. Precedentele s-au consemnat în sezoanele 2012/13, 2013/14 și 2015/16. În toate aceste situații Oradea a încheiat sezonul regulat pe locul al 2-lea. Aceste ediții de campionat s-au terminat cu clasare pe podium în ierarhia finală a LNBM. Este vorba despre medalia de bronz în 2013, argint în 2014, respectiv aur în 2016.

Playoff-ul Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017 demarează pe data de 12 aprilie anul curent.

Comentarii

comments