CSM CSU Oradea va încheia prima fază a Ligii Naționale pe locul 1

CSM CSU Oradea va încheia prima fază a Ligii Naționale pe locul 1

CSM CSU Oradea va încheia prima fază a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2015/16 pe prima poziție. Formația pregătită de Cristian Achim a construit un avantaj pe care nu are cum să-l mai piardă cu o etapă rămasă de disputat din faza inaugurală a sezonului regulat în actuala ediție de campionat.

Roș-albaștrii au repurtat cea de-a 7-a victorie consecutivă în LNBM, scor 93-76, la Mediaș, pe terenul lui Gaz Metan. Aceasta a fost cea de-a 16-a victorie stagională pentru CSM CSU Oradea. Acest succes a fost coroborat cu înfrângerea suferită de U BT Cluj-Napoca, scor 81-91, la Craiova, în cadrul penultimei etape din această fază.

De asemenea, BC Mureș a pierdut la Galați, pe terenul revelației Phoenix (echipă ce a învins trei dintre primele patru clasate în ierarhia actuală a LNBM, singura care s-a impus la malul Dunării din acel cvartet fiind echipa din Oradea), scor 74-83. Totuși, chiar dacă vicecampioana ar fi învins în amintitul meci, Oradea era deja declarată câștigătoare a primei faze în condițiile în care la o eventuală egalitate în doi între Oradea și Mureș avantajul ar fi de partea CSM-ului, care s-a impus de două ori în actualul sezon.

Așadar, CSM CSU Oradea obține locul 1 la capătul unei părți ori faze a campionatului României pentru prima dată în istorie. Reamintim faptul că roș-albaștrii parcurg cel de-al 13-lea sezon de la înființare, respectiv pe cel de-al 11-lea în primul eșalon al țării.

De notat că Oradea încheie prima fază din sezonul regulat cu un bilanț de opt victorii și trei înfrângeri în jocurile susținute în deplasare. În schimb, pe teren propriu are 8-2, urmând să susțină cel de-al 11-lea meci la Arena Antonio Alexe pe data de 13 februarie anul curent.

Un alt aspect ce poate fi important prin această clasare, constă în faptul că CSM CSU Oradea va disputa ultimul meci din faza a 2-a, pe 6 aprilie anul curent, la Arena Antonio Alexe. Cu alte cuvinte, roș-albaștrii nu vor călători înaintea turneului final al Cupei României, eveniment programat a se desfășura pe 10-11 aprilie, tot la Oradea.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments