CSM CSU Oradea va încheia sezonul regulat pe locul 4

CSM CSU Oradea va încheia sezonul regulat pe locul 4

CSM CSU Oradea va încheia sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17 pe locul al 4-lea. Cu o etapă rămasă de disputat, roș-albaștrii nu mai pot să-și modifice poziția în clasament și nici pe tabloul playoff-ului.

Acest lucru a devenit clar după ce BC CSU Sibiu a dispus de U-BT Cluj-Napoca, scor 75-67, în cadrul etapei cu numărul 31 din sezonul regulat. Prin prisma acestui rezultat, formația de pe Cibin se menține la două victorii în fața CSM-ului, cu o etapă rămasă de disputat din sezonul regulat.

În aceste condiții, jocul dintre CSU Sibiu și CSM CSU Oradea, programat pentru miercuri (05.04) va fi unul de palmares. Rezultatul final al acestei confruntări nu mai poate modifica poziția în clasament a bihorenilor. Pe de altă parte, există un alt aspect de urmărit pentru formația antrenată de Cristian Achim în ultima etapă.

El se leagă de situația în lupta pentru locul al 5-lea, cel care se va împerechea cu ocupanta locului 4 în primul tur al playoff-ului LNBM. Astfel, BC SCM Timișoara și BCM U Pitești se află în această dispută. Bănățenii se clasează pe locul 5 dacă înving la Pitești ori dacă pierd la cel mult 19 puncte în fieful argeșenilor în ultima etapă. BCM U va urca pe locul 5 numai în cazul unui succes la diferență de cel puțin 20 puncte în duelul cu Timișoara.

Reamintim faptul că Oradea a încheiat prima fază a sezonului regulat din LNBM pe locul 6. Roș-albaștrii au jucat preț de șase luni în cupele europene, programul jocurilor și călătoriile spunându-și cuvântul asupra evoluțiilor echipei din prima parte a sezonului regulat.

În TOP 6, CSM CSU Oradea are 6-3 și deține al 2-lea bilanț din competiție. Lei Roșii au urcat două poziții față de startul celei de-a 2-a faze a competiției.

Așadar, CSM CSU Oradea va încheia sezonul regulat pe locul al 4-lea și va beneficia de avantajul terenului propriu în primul tur al playoff-ului pentru a 4-a oară în istorie. Va fi cea de-a 8-a participare în fazele eliminatorii ale LNBM pentru Leii Roșii.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment

CSMOradea