CSM CSU Oradea vs Steaua CSM EximBank București – Scurt istoric

CSM CSU Oradea vs Steaua CSM EximBank București – Scurt istoric

CSM CSU Oradea primește vizita Stelei CSM EximBank București într-un meci contând pentru etapa a 16-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17. Partida se va desfășura sâmbătă (14.01), cu începere de la ora 17:00, la Arena Antonio Alexe.

Cele două echipe se duelează pentru a 19-a oară în istoria confruntărilor directe. Prima datează din sezonul 2009/10, fiind adjudecată de bihoreni.

În sezonul regulat s-au consemnat 13 dueluri directe, scorul fiind de 8-5 în favoarea bucureștenilor.

În playoff s-a consemnat o serie, contând pentru ediția 2014/15 a LNBM. Steaua a învins atunci cu 3-0 la general, dar diferența totală de puncte a fost de opt.

În Cupa României s-a disputat o dublă confruntare. Ea a deschis memorabilul an 2016 pentru CSM CSU Oradea, consemnând două victorii pentru formația antrenată de Cristian Achim.

De notat că scorul confruntărilor directe între Claudiu Fometescu (din postură de principal) și Cristian Achim este de 3-0.

În tur – Steaua CSM EximBank București vs CSM CSU Oradea, scor 90-86

A fost un meci extrem de echilibrat, adjudecat de militari pe final. Ei au beneficiat de 13 pase decisive din partea lui Cam Long, respectiv de 20 puncte și 8 recuperări din partea lui Dave Dudzinski. Sean Denison a totalizat 19 puncte, 8 recuperări, Branko Mirkovivc a reușit 15 puncte și 9 pase decisive, iar Andrei Mandache a încheiat cu 15 puncte. CSM-ul a jucat acel meci fără Martin Zeno și Sean Barnette, iar Uros Lucic și Will Franklin nu erau în lotul echipei orădene.

Comentarii

comments