CSM Digi Oradea a câștigat Meciul 2 al semifinalei Superligii Naționale – ediția 2017/18

CSM Digi Oradea a câștigat Meciul 2 al semifinalei Superligii Naționale – ediția 2017/18
  • in

CSM Digi Oradea a învins Corona Sportul Studențesc, scor 10-9, în Meciul 2 al semifinalelor Superligii Naționale la polo – ediția 2017/18. Partida s-a desfășurat sâmbătă (14.04), la bazinul olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea. Pe reprize: 4-3, 1-3, 4-1, 1-2.

Jesse Koopman a marcat golul victoriei pe finalul secvenței decisive. Olandezul a transformat din acțiune, aceasta fiind cea de-a 4-a reușită a sa în Meciul 2. Ulterior, vizitatorii au avut șansa egalării. Corona Sportul a beneficiat de superioritate numerică la ultima acțiune de atac a oaspeților, însă defensiva orădenilor și o paradă a lui Gojko Pijetlovic au evitat prelungirile.

Jocul a demarat favorabil echipei vizitatoare. Aceasta a marcat primele două goluri ale partidei, însă CSM Digi a replicat imediat și a încheiat secvența inaugurală în avantaj, scor 4-3. Lucrurile s-au schimbat în actul al 2-lea, atunci când Corona Sportul a venit din urmă și a preluat inițiativa. Scorul la jumătatea întâlnirii era de 6-5 în favoarea elevilor lui Aurelian Georgescu.

Sfertul 3 a început cu o nouă desprindere la două goluri pentru oaspeți, dar CSM Digi a replicat cu patru goluri consecutive. Istvan Szabo, Jesse Koopman, Ramiro Georgescu și Roland Szabo au punctat în această perioadă pentru bihoreni. Remarcabilă a fost însă determinarea și defensiva orădenilor în actul al 3-lea, perioadă în care CSM Digi a fost de patru ori în superioritate numerică.

Secvența decisivă a demarat modest pentru orădeni. Gazdele au avut trei superiorități numerice în ultima repriză (atunci când oaspeții au avut patru), dar nu au reușit să fructifice niciuna dintre ele. De asemenea, orădenii au ratat un penalty, prin același Koopman. În plus, CSM Digi a răms și fără cel mai rutinat jucător autohton la finalul partidei. Ramiro Georgescu a fost descalificat după ce a fost sancționat cu trei eliminări pe parcursul acestui meci. În lipsa căpitanului de echipă Oradea a gestionat foarte bine ultimul minut și a obținut o victorie extrem de importantă.

Jesse Koopman a marcat patru goluri (două din superioritate numerică, Istvan Szabo a punctat de trei ori (o dată din penalty și o dată din superioritate numerică), Ramiro Georgescu a înscris de două ori, iar Roland Szabo a înscris o dată pentru echipa antrenată de către Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu.

Scorul general al semifinașei devine 2-0. CSM Digi Oradea mai are nevoie de o victorie pentru a se califica din nou în finala campionatului. Seria se mută la Brașov, cel puțin pentru Meciul 3 (și eventual Meciul 4). Aceste partide se dispută conform programării inițiale.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment