CSM Digi Oradea a câștigat primul turneu preliminar din Liga Campionilor la polo

CSM Digi Oradea a câștigat primul turneu preliminar din Liga Campionilor la polo
  • in

CSM Digi Oradea a câștigat turneul contând pentru primul tur preliminar al Ligii Campionilor la polo – ediția 2016/17. Vicecampioana României a învins pe Mornar Split, scor 10-6, în ultima zi a turneului găzduit la bazinul olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea.

Partida a demarat sub semnul echilibrului, primul sfert încheindu-se la egalitate, scor 2-2. A urmat un act al 2-lea ce a consemnat desprinderea CSM-ului la trei lungimi, scor 6-3. Repriza secundă a fost controlată de orădeni, ei adăugând câte o lungime la diferența obținută pe parcursul primei jumătăți.

Nicolae Diaconu, Tibi Negrean, Max Costa și Mihnea Gheorghe au avut câte două reușite, iar Boris Pavlovic și Andrei Crețu au marcat câte un gol pentru învingători. Au mai jucat Gojko Pijetlovic, Mihnea Chioveanu, Andrei Prioteasa, Bogdan Remeș, Mateja Asanovic, Ramiro Georgescu și Dorin Crețu. Antrenorii echipei sunt Kalman Kadar și Gheorghe Dunca.

De cealaltă parte s-a evidențiat Slavko Calic, autor a două goluri.

În celălalt meci la zilei, Utrecht a depășit pe Galatasaray Istanbul cu scorul de 9-7.

CSM Digi Oradea a obținut trei victorii din tot atâtea partide la turneul pe care l-a găzduit și s-a clasat pe primul loc. Locul al 2-lea a revenit lui Mornar Split, formație ce a obținut două victorii și o înfrângere. Locul al 3-lea l-a obținut Utrecht, echipă ce a câștigat un meci și a pierdut două. În fine, Galatasaray a pierdut toate meciurile și a ocupat ultimul loc.

Cel de-al 2-lea tur preliminar în Liga Campionilor se va desfășura tot sub formă de turneu. Acesta va avea loc în perioada 14-16 octombrie, pentru ca al 3-lea tur preliminar să se desfășoară în dublă manșă eliminatorie, în 26 octombrie și 9 noiembrie anul curent. Ulterior vor demara grupele din sezonul regulat al competiției de top a Europei la polo pe apă.

Foto: Christian Sandor / CSM DIGI Oradea – Waterpolo

Comentarii

comments