CSM Digi Oradea a învins Steaua București în prima confruntare din ultima etapă a sezonului regulat la polo

CSM Digi Oradea a învins Steaua București în prima confruntare din ultima etapă a sezonului regulat la polo
  • in

CSM Digi Oradea a învins Steaua București, scor 9-8, în primul meci al ultimei etape sezonul regulat al Superligii Naționale de polo – ediția 2016/17. Meciul s-a desfășurat la bazinul olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea, în cursul zilei de sâmbătă (25.03). Jocul a fost transmis în direct la DigiSport.

Elevii lui Kalman Kadar au deschis jocul excelent marcând primele trei goluri. Steaua a intrat în joc cu o reușită la ultima acțiune a primului sfert, încheiat cu scorul de 3-1. Militarii au echilibrat jocul apropiindu-se la 4-3, scor înregistrat la pauză.

A 2-a jumătate a demarat favorabil echipei din capitală. Aceasta a marcat primele trei goluri din sfertul al 3-lea și a trecut pentru prima dată la conducere, scor 6-4. Oradea a marcat pe finalul secvenței a 3-a pentru a strânge la un singur gol, scor 6-5, cu opt minute înainte de final.

CSM-ul a jucat mult mai bine în secvența decisivă, pe parcursul căreia a evoluat fără Tibi Negrean și Andrei Crețu. Oradea a trecut la conducere, scor 8-7, însă Steaua a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj. Ramiro Georgescu a marcat golul victoriei cu 11 secunde înainte de final, la ultima acțiuune ofensivă a gazdelor. Steaua a avut șansa unei ultime posesii, dar aceasta a rămas fără rezultat.

Este primul succes pentru CSM Digi Oradea în actuala ediție a Superligii Naționale în compania rivalei din București. Bihorenii au mai învins Steaua în Liga Campionilor, la începutul actualului sezon. Victoria din campionat este una de moral însă trebuie precizat că a fost un meci fără o miză prea mare, astfel încât presiunea a fost inexistentă de această dată. Steaua a avut la dispoziție un ciclu întreg pentru a pregăti dubla de la Oradea.

Steaua a câștigat sezonul regulat, iar CSM Digi va încheia pe locul al 2-lea. În altă ordine de idei, CSM-ul a avut puțin timp la dispoziție pentru a pregăti acest meci, după ce în urmă cu trei zile a disputat prima manșă a finalei LEN EuroCup 2017.

Duminică (26.03), ora 12:00, în aceeași locație, se dispută a 2-a confruntare dintre cele două echipe contând pentru ultima etapă a sezonului regulat. Intrarea este liberă.

Foto: Christian Sandor

Comentarii

comments