CSM Digi Oradea a remizat la Budapesta și a încheiat LEN EuroCup 2016/17 pe locul 2

CSM Digi Oradea a remizat la Budapesta și a încheiat LEN EuroCup 2016/17 pe locul 2
  • in

CSM Digi Oradea a încheiat participarea în LEN EuroCup – ediția 2016/17 cu o clasare pe locul al 2-lea. Prima finală europeană din istoria secției de polo s-a încheiat cu o remiză, scor 7-7, consemnată pe terenul lui Ferencvaros Budapesta. Manșa a 2-a s-a disputat la Budapesta, miercuri (05.04).

Jocul a demarat favorabil maghiarilor. Similar primei manșe, desfășurată în urmă cu două săptămâni, Ferencvaros a înscris primele trei goluri ale confruntării. CSM Digi a replicat în secvența a 2-a, la capătul căreia a echilibrat situația pe tabela de marcaj, scor 4-3.

În debutul reprizei secunde, Ferencvaros s-a desprins din nou la trei lungimi, dar Tibi Negrean a replicat cu două goluri ce au readus CSM Digi la o singură reușită în spatele maghiarilor. Nicolae Diaconu a egalat la 6, în penultimul minut de joc. Ultimul minut al finali a cuprins câte o reușită de ambele părți. Boris Pavlovic a egalat situația la 7 pentru CSM Digi.

Tiberiu Negrean a avut trei reușite, iar Nicolae Diaconu, Boris Pavlovic, Ramiro Georgescu, respectiv Nikola Radjen au acut câte o reușită fiecare. De cealaltă parte, Norbert Madaras a înscris de patru ori, iar Marko Avramovic a punctat în trei ocazii.

CSM Digi Oradea a jucat și de această dată fără Andrei Prioteasa.

În tur, la Oradea, Ferencvaros a învins cu scorul de 12-6. Astfel, scorul general a fost de 19-13.

Aventura continentală a lui CSM Digi Oradea a cuprins rezultate remarcabile în preliminariile Champions League, acolo unde echipa a avansat până în playoff-ul competiției. Elevii lui Kalman Kadar nu au reușit să intre în grupele Champions League, dar au continuat parcursul european în LEN EuroCup. Aici CSM Digi a mers până în finala competiției, trecând de două reprezentante ale Italiei, înaintea finalei cu Ferencvaros.

Așadar, cea mai de succes campanie continentală pentru polo-ul orădean și românesc la nivel de club se încheie cu un loc 2 pentru CSM Digi Oradea.

Comentarii

comments

Attachment

CSMDigi