CSM Digi Oradea s-a calificat în finala LEN Euro Cup 2017

CSM Digi Oradea s-a calificat în finala LEN Euro Cup 2017
  • in

CSM Digi Oradea s-a calificat în finala LEN EuroCup – ediția 2016/17. Vicecampioana României a trecut de Sport Management Verona cu scorul general de 19-18, la capătul unei duble manșe decise la loviturile de departajare. Meciul revanșă a fost transmis în direct la DigiSport 3.

După ce în confruntarea tur, desfășurată în orașul lui Romeo și Julieta în urmă cu o lună, CSM Digi a pierdut cu scorul de 12-10, la capătul unui meci pe care l-a controlat mai bine de trei sferturi din meci, lucrurile s-au schimbat în cea de-a 2-a confruntare, desfășurată sâmbătă (18.02), la bazinul olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea.

Partida a demarat modest pentru orădeni, aceștia fiind incapabili să puncteze în primul sfert al jocului revanșă. Verona a punctat cu o lovitură de pedeapsă, câștigând prima secvență la limită. CSM Digi a replicat prin tandemul Negrean – Georgescu, preluând conducerea, scor 2-1, la pauză.

Secvența a 3-a a aparținut oaspeților. Aceștia au marcat de două ori în vreme ce orădenii au avut din nou probleme în faza de atac. Astfel, Verona a revenit la conducere, scor 3-2, având un avantaj de trei goluri la general. Italienii au ratat o a 2-a lovitură de pedeapsă, irosind astfel șansa de a se desprinde și mai mult.

Sfertul 4 a consemnat revirimentul elvilor lui Kalman Kadar. CSM-ul a înscris ultimele trei goluri ale partidei. Purtată de un public numeros, formația orădeană a răsturnat situația, marcând prin același tandem Negrean – Georgescu. Asanovic a înscris al 5-lea gol pentru CSM Digi, reușită cu care situația la general s-a egalat, scor 15-15. Gazdele au avut o ultimă oportunitate în timpul regulamentar, însă ea nu a fost concretizată pe tabela de marcaj.

Astfel, confruntarea a ajuns la loviturile de pedeapsă. CSM Digi a marcat primele două aruncări, dar a irosit-o pe cea de-a 3-a. Gojko Pijetlovic a ieșit la rampă la ultimele două lovituri de pedeapsă ale italienilor. Ultima intervenție a legendarului portar ex-iugoslav a consfințit calificarea echipei orădene.

Cu ocazia acestui meci s-a consemnat debutul oficial al lui Nikola Radjen pentru CSM Digi Oradea.

Pe de altă parte, la finalul partidei, Gojko Pijetlovic a ieșit din bazin pentru un tur de onoare în uralele publicului entuziast, prezent la meci în număr foarte mare. De altfel capacitatea tribunelor a fost depășită simțitor, interesul manifestat de orădeni pentru întâlnirea cu istoria fiind remarcabil. Gojko a salutat publicul, a bătut palma cu suporterii și s-a întreținut cu câțiva dintre ei la marginea bazinului.

CSM Digi Oradea va disputa finala LEN EuroCup în compania maghiarilor de la Ferencvaros Budapesta. Este prima finală continentală din istoria clubului bihorean, fiind cel mai bun rezultat obținut pe plan internațional de CSM.

Vom reveni cu informații despre datele de disputare ale celor două confruntări din ultimul act.

Comentarii

comments

Attachment

Pijetlovic