CSM Digi Oradea se deplasează la Budapesta pentru manșa a 2-a din finala LEN EuroCup 2017

CSM Digi Oradea se deplasează la Budapesta pentru manșa a 2-a din finala LEN EuroCup 2017
  • in

CSM Digi Oradea se deplasează la Budapesta pentru manșa a 2-a a finalei LEN EuroCup – ediția 2016/17. Vicecampioana în exercițiu a României, de nouă ori campioană națională, dispută jocul revanșă în dubla cu Ferencvaros Budapesta. Meciul se dispută miercuri (05.04), cu începere la ora 19:00, fiind transmis în direct la DigiSport 3.

După multiple performanțe memorabile pe plan intern, respectiv prezențe în grupele Champions League și repette aventuri curajoase pe plan internațional, CSM Digi Oradea a izbutit să se califice într-o finală continentală. Este unul dintre cele mai mari rezultate obținute vreodată în sportul orădean, aventura extraordinară a elevilor lui Kalman Kadar urmând să se încheie la mijlocul acestei săptămâni.

Confruntarea directă din tur, desfășurată în urmă cu două săptămâni la bazinul olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea, a fost adjudecată de oaspeție. Rezultatul final a fost de 12-6.

Ferencvaros a confirmat statutul de favorită în prima manșă a acestei finale. Maghiarii au o tradiție mai mare în această disciplină, clubul amintit a obținut rezultate memorabile de-a lungul timpului, iar lotul de jucători al vecinilor de la Vest cuprinde mai mulți capion olimpici, atât maghiari, cât și sârbi.

În tur, la Oradea, maghiarii au controlat jocul marcând primele trei goluri. Ferencvaros a menținut un avantaj de trei lungimi până în cea de-a 2-a jumătate, pentru ca pe final să-și dubleze avantajul. Stefan Mitrovic a punctat de trei ori pentru învingători. În replică, Mihnea Gheorghe a marcat de două ori pentru CSM.

Ar fi primul trofeu continental pentru Ferencvaros după câștigarea Cupei Cupelor în anul 1998. În schimb, CSM Digi Oradea se află la prima finală continentală din istoria clubului.

Foto: Christian Sandor

Comentarii

comments