CSM Digi Oradea și-a depus candidatura pentru un loc în următoarea ediție LEN Champions League

CSM Digi Oradea și-a depus candidatura pentru un loc în următoarea ediție LEN Champions League
  • in

Echipa de polo CSM Digi Oradea și-a depus candidatura pentru un loc în ediția 2018/19 a LEN Champions League. Formalitățile de înscriere în cupele europene cuprind demersuri din partea federațiilor naționale, urmate de cele ale cluburilor care intenționează să participe în arena internațională pe parcursul sezonului următor.

Conducerea CSM Oradea a solicitat Federației Române de Polo să demareze procedurile de înscriere în cupele europene, clubul bihorean înscriindu-se în LEN Champions League din postură de vicecampioană a României. În cadrul formularului de înscriere, CSM Digi Oradea și-a manifestat intenția de a găzdui un turneu din calificările competiției amintite. De altfel, gruparea orădeană va accesa competiția, similar edițiilor anterioare, din fazele incipiente (din calificări).

Potrivit informațiilor oferite de către LEN, sezonul 2018/19 în Liga Campionilor este programat să demareze pe 14 septembrie. Competiția cuprinde trei tururi de calificare, urmate de faza grupelor și de turneul final.

Iată calendarul competițional pentru LEN Champions League 2018/19:

Calificări
– Turul I – între 14/16 septembrie 2018
– Turul II – între 28/30 septembrie 2018
– Turul III – între 6/10 octombrie 2018

Sezonul regulat
– Prima manșă – între 17 octombrie 2018 / 23 ianuarie 2019
– A 2-a manșă – între 6 februarie / 15 mai 2019

Turneul final
– Final Eight – între 6/8 iunie 2019

Primele două tururi de calificare se desfășoară sub formă de turnee (cu patru sau mai multe echipe), iar cel de-al 3-lea tur se va desfășura în dublă manșă (tur/retur) eliminatorie. Învingătoarele din turul al 3-lea pătrund în grupele competiției.

În faza grupelor vor evolua 16 echipe. Acestea vor fi repartizate în două grupe de câte opt și se va juca în sistem fiecare cu fiecare în dublă manșă.

Primele patru clasate în ambele grupe se califică pentru turneul final, de tip Final Eight.

Termenul limită anunțat de LEN pentru înscrierea echipelor în următoarea ediție a cupelor europene – Champions League, masculin și feminin, respectiv EuroCup – este 3 august anul curent. Vom reveni cu informații referitor la aplicarea CSM Digi Oradea pentru un loc în principala competiție continentală din polo pe apă.

Comentarii

comments