CSM Oradea pătrunde în cea de-a 3-a finală de Cupa României din istorie

CSM Oradea pătrunde în cea de-a 3-a finală de Cupa României din istorie

CSM Oradea va disputa cea de-a 3-a finală de Cupa României din istorie. Roș-albaștrii au pătruns în ultimul act al competiției desfășurate la Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe, în ediția 2017/18 a întrecerii direct eliminatorii din sportul cu mingea la coș în România.

Formația de pe Crișul Repede a mai disputat două finale sub comanda lui Cristian Achim. Este vorba despre edițiile 2014 și 2016. Acestea s-au încheiat sub formă de Final 4, astfel încât Oradea joacă prima finală sub forma unui Final 8. Este a 2-a ediție care se desfășoară în acest format.

În sezonul 2013/14, CSM Oradea a fost învinsă de Energia Târgu Jiu în finala desfășurată la Sala Olimpia din Ploiești. Doi ani mai târziu, Leii Roșii au cedat pe teren propriu, în prezența a peste 2.000 de oameni la o Arena Antonio Alexe suprapopulată, în confruntarea cu U-BT Cluj-Napoca.

De notat că va fi cel de-al 6-lea meci în care CSM CSU Oradea joacă cu trofeul pe masă. Pe lângă cele două finale de Cupa României s-au mai consemna două finale de Liga Națională. Este vorba despre finalele edițiilor 2013/14 și 2015/16. Cea din urmă s-a încheia cu triumful orădenilor. În fine, CSM-ul a disputat SuperCupa României 2016.

Reamintim că CSM Oradea se află la cel de-al 13-lea sezon în prim planul baschetului masculin românesc. Echipa a luat ființă în anul 2003, la primele două sezoane evoluând sub altă denumire în cel de-al 2-lea eșalon al țării.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment