CSM Oradea și Bogdan Țîbîrnă continuă colaborarea pentru alți doi ani

CSM Oradea și Bogdan Țîbîrnă continuă colaborarea pentru alți doi ani

CSM Oradea a ajuns la un acord cu Bogdan Țîbîrnă, referitor la continuarea colaborării. Cele două părți au semnat un nou contract, acesta urmând să aibă valabilitate în următoarele două sezoane.

În vârstă de 26 ani, aniversați în luna iunie a acestui an, Bogdan a contribuit la cele mai importante rezultate din istoria CSM Oradea. El a fost campion al României în 2016, vicecampion în 2014, finalist al Cupei României în 2014 și 2016, respectiv medaliat cu bronz în Liga Națională în 2013 și 2017. De asemenea, el a participat în aventurile continentale ale roș-albaștrilor în sezoanele 2013/14 și 2016/17.

Pe de altă parte, Țîbîrnă a experientat și cele mai negative momente pe care le poate suporta un jucător de baschet, tot în echipamentul CSM-ului. El a suferit două accidentări grave la genunchi, ambele necesitând intervenții chirurgicale. Acestea au implicat ratarea în întregime a sezonului 2014/15, respectiv patru luni din sezonul 2015/16.

În sezonul 2016/17, Bogdan a fost singurul jucător din lotul CSM CSU Oradea care a evoluat în toate meciurile oficiale. Este vorba despre 20 prezențe în cupele europene, 41 în Liga Națională, 2 în Cupa României și una în SuperCupă. În campionat el a avut medii de 5.5 puncte, 3.3 recupeări și 0.7 pase decisive pentru 6.6 la eficiență în 16:03 minute pe partidă. El a avut procentaje de 57%la aruncările de două puncte, 37% la trei puncte, respectiv 67% la linia de pedeapsă.

Bogdan are 168 prezențe în uniforma CSM Oradea la nivelul Ligii Naționale, 21 în Cupa României și 26 în cupele europene. Așadar un total de 215 meciuri disputate pentru gruparea orădeană. În prealabil, Țîbîrnă a jucat pentru CS Otopeni și Steaua Turabo București.

Înalt de 2.10 metri, Bogdan Țîbîrnă este originar din Iași. El evoluează la poziția 5 și este component al echipei naționale de baschet masculin a României. De altfel, în această vară, sportivul amintit va încerca să obțină un loc în lotul final, de 12 jucători, pentru participarea la EuroBasket 2017. Țîbîrnă se va alătura lotului antrenat de Cristian Achim de abia după încheierea îndatoririlor față de echipa națională.

Așadar, Bogdan va purta pe piept sigla CSM Oradea cel puțin până în vara anului 2019. El s-a alăturat Leilor Roșii la începutul anului calendaristic 2012, la scurt timp după desființarea și retragerea din campionat a echipei CS Otopeni. Țîbîrnă este fără îndoială cel mai aproape de noțiunea de jucător autohton care se leagă de culorile unui singur club în actuala generație.

Comentarii

comments

Attachment

Tibirna