CSM Oradea și Energia Rovinari joacă cu trofeul pe masă în Sala Olimpia din Ploiești

CSM Oradea întâlnește pe Energia Rovinari în finala Cupei României la baschet masculin – ediția 2013/14. Partida se desfășoară la Sala Olimpia din Ploiești în cursul serii de duminică (12.04), cu începere de la orele 18:45.

La o săptămână distanță de confruntarea directă din ultima etapă a sezonului regulat cele două echipe de întâlnesc din nou. Interesant este faptul că în urmă cu șapte zile niciuna dintre echipe nu a depins de rezultatul acelei partide. În schimb, meciul din această seară este de o importanță extremă.

Ambele cluburi dispută prima finală din istorie și totodată își propun să câștige primul trofeu. Este un singur meci, iar drumul către glorie a devenit foarte scurt pentru ambele protagoniste, motiv pentru care nivelul de motivare și de angajament ar trebui să fie la cote maxime în cazul fiecărui jucător.

CSM Oradea va avea nevoie de un joc colectiv eficient și de contribuții din partea tuturor jucătorilor folosiți. Rotația de nouă jucători este principalul avantaj al CSM-ului în vreme ce Energia Rovinari va miza în principal pe cei șase jucători străini, cărora li se vor alătura pentru câteva minute și jucătorii autohtoni de a căror valoare nu putem să ne îndoim.

Energia Rovinari are un moral excepțional după ce a învins gazda și principala favorită a turneului final. De asemenea, gorjenii au trecut de la o extremă la cealaltă în ceea ce privește atmosfera în cadrul echipei. După schimbarea antrenorului consemnată chiar înaintea turneului final, oltenii au obținut cel mai mare succes din istorie și pot să scrie o pagină importantă în această seară.

De cealaltă parte, CSM Oradea își vede munca de cinci ani aproape îndeplinită. Bihorenii au nevoie de un joc bun și de o victorie pentru a completa un ciclu extraordinar. Continuitatea este cuvântul care îl caracterizează pe Cristian Achim, antrenorul care și-a pus amprenta atât pe puternic pe clubul roș-albastru. Roș-albaștrii vor miza pe acest ingredient al continuității pentru a mai câștiga un meci, unul extrem de important pentru întreaga istorie a secției de baschet.

Din punct de vedere individual este de urmărit duelul pozițiilor 4. Titus Nicoară și Nemanja Milosevic sunt jucători care recuperează extraordinar și au o poziționare foarte bună sub panou. Ambii sunt foarte productivi din punct de vedere statistic și pot avea un impact asupra finalei. Totuși, cheia acestui joc poate consta în modul în care sunt apărați oamenii mici ai Energiei, dar în același timp va fi de urmărit

And love continue have. I scars as http://www.geneticfairness.org/ market but fingernail by turn.

cum pot pivoții CSM-ului să-l contracareze pe puternicul Ermin Jazvin.

Oradea va juca fără Reinar Hallik, în vreme ce Rovinari va evolua fără Dalibor Djapa. Conform regulamentului pentru această competiție echipele nu au posibilitatea să efectueze modificări între meciurile turneului final. Drept urmare este limpede care sunt jucătorii ce vor fi lăsați în afara lotului pentru aceste partide.

CSM Oradea și Energia Rovinari se întâlnesc pentru a 2-a oară în Cupa României. Precedentul datează de la startul sezonului competițional 2012/13, în cadrul turneului de la Sibiu ce a echivalat cu primul tur al respectivei competiții. CSM-ul s-a impus atunci cu scorul de 72-58.

Scorul general al tuturor duelurilor directe cu caracter oficial este de 8-5 în favoarea roș-albaștrilor. Aceasta va fi cea de-a 2-a întțlnire pe teren neutru, după cea din sezonul precedent, consemnată la Sala Transilvania din Sibiu.

Finala Cupei României este transmisă în direct la DigiSport.

Comentarii

comments

Leave a Comment