CSM-U Oradea vs Steaua CSM București – Ce s-a întâmplat în sezonul regulat!

CSM-U Oradea vs Steaua CSM București – Ce s-a întâmplat în sezonul regulat!

Steaua CSM București și CSM-U Oradea s-au confruntat de două ori în sezonul regulat al actualei ediții din Liga Națională de baschet masculin. Ambele partide s-au încheiat cu victoria echipei din capitală.

În tur, la Arena Antonio Alexe, CSM-ul a irosit șansa victoriei în prelungiri la ultima aruncare a meciului. Bihorenii au cedat cu scorul de 93-94, după ce Marcus Hatten a trimis meciul în prelungiri. După 40 minute de joc efectiv scorul a fost de 79-79. Pe finalul reprizei suplimentare, Titus Nicoară a transformat o pereche de aruncări libere prin care Steaua s-a impus.

Hatten a totalizat 22 puncte și 6 recuperări, Daniel Dillon a adăugat 19 puncte, 4 pase decisive, 3 intercepții, iar Mladen Pantic a terminat cu 18 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive și 2 capace pentru 25 la eficiență și 5 la +/-. În replică, terrell Everett a avut 18 puncte, 4 pase decisive. Alți patru jucători de la Steaua au depășit borna 10 în dreptul punctelor marcate.

Jocul direct din retur a fost adjudecat de bucureșteni cu scorul de 92-75. Partida s-a desfășurat la Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazul și a consemnat o serie de modificări substanțiale în loturile celor două echipe față de duelul din prima parte a sezonului regulat. Steaua a controlat situația pe tabela dee marcaj, construind un avantaj consistent pe parcursul sferturilor 2 și 3.

Oradea a jucat fără Marcus Hatten, Dani Popescu și Adrian Guțoaia. În schimb, bucureștenii au evoluat fără Travis Watson. Aleksandar Vlahovic a avut 19 puncte, 5 pase decisive și 2 intercepții, iar Mladen Pantic și Daniel Dillon au bifat câte 13 puncte și 8 recuperări fiecare pentru CSM. De cealaltă parte, Titus Nicoară a avut 24 puncte, 15 recuperări, iar Bill Amis a terminat cu 24 puncte și 13 recuperări.

În urma acestor rezultate, respectiv a celor obținute de ambele echipe în sezonul regulat, s-a ajuns la situația în care Steaua s-a situat pe locul al 2-lea, iar CSM-ul pe cel de-al 7-lea la încheierea acestei faze a campionatului. Prin urmare, cele două s-au ămperecheat pentru primul tur al playoff-ul Ligii Naționale, urmând să se dueleze într-o serie pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri.

Comentarii

comments

Attachment