Debut cu dreptul pentru tricolori în această vară

Debut cu dreptul pentru tricolori în această vară

Echipa națională de baschet masculin a României a susținut primul joc de pregătire în această vară. Tricolorii se află în China, acolo unde au programate nouă jocuri de pregătire, câte trei în compania echipei gazdă, respectiv a Poloniei și Georgiei.

În jocul inaugural, formația pregătită de către Marcel Țenter a întâlnit China, pe care a învins-o cu scorul de 100-92. În această partidă s-au remarcat mai mulți jucători ai CSM CSU Oradea, campioana în exercițiu a României.

Andrei Mandache a fost al 2-lea marcator al învingătorilor cu 18 puncte. Titus Nicoară a bifat 17 puncte, Bogdan Țîbîrnă a adăugat 5, iar Bobe Nicolescu a totalizat 4 puncte pentru echipa României.

Principalul marcator a fost tânărul Emi Cațe, jucător legitimat la Baloncesto Sevilla, în primul eșalon al Spaniei. Sportivul originar din București a debutat în prima reprezentativă cu 27 puncte marcate.

În cadrul aceluiași meci s-a consemnat și debutul lui Malcolm Armstead. Americanul naturalizat a contribuit cu 17 puncte la succesul României.

În cvintetul de stat s-a regăsit Andrei Mandache. De asemenea, orădeanul Rolland Torok a fost inclus în garnitura de start. El a contribuit cu 3 puncte la succes.

Tricolorii urmează să joace următoarele opt meciuri de pregătire tot în China, întoarcerea în țară fiind programată pentru 16 iulie. Marți (05.07), România se duelează cu Georgia, pentru ca miercuri (06.07) să se dispute confruntarea cu Polonia. Compatrioții noștri dispută al doilea meci în compania Chinei pe 8 iulie.

Comentarii

comments