Declarații Andrei Mandache, jucător CSM CSU Oradea, la conferința de presă de luni (20.03)

Declarații Andrei Mandache, jucător CSM CSU Oradea, la conferința de presă de luni (20.03)

Andrei Mandache, căpitanul echipei de baschet masculin CSM CSU Oradea, a participat la conferința de presă organizată luni (20.03), la Primăria Municipiului Oradea. Fundașul campioanei naționale a vorbit despre situația actuală de la echipă.

“Trebuie să remarc faptul că de-a lungul sezonului, în pofida accidentărilor, am avut o rotație de 9-10 jucători. Acest lucru ne-a ajutat. Nu contează cine câte minute a jucat. Important este că această rotație se simte în prezent. Mă bucură că se vede o creștere în jocul nostru. Nu suntem la potențialul nostru maxim, dar cred și sper că vom fi la startul playoff-ului.

Mai avem nevoie de câteva meciuri pentru a consolida relațiile de joc între toți componenții echipei. Barnette a revenit de foarte puțin timp după o absență de trei luni, respectiv pe Franklin, care nu a fost cu noi în prima jumătate a acestui sezon. E limpede că toată echipa trebuie să se acomodeze cu ei, nu doar ei cu echipa.

Am practicat o defensivă foarte bună în sferturile 3 și 4 ale ultimelor meciuri. De asemenea, circulația mingii este cu totul alta în această perioadă. Deloc întâmplător am avut peste 20 pase decisive pe echipă la fiecare din ultimele patru jocuri. Pe care echipa le-a câștigat. Este îmbucurător, deoarece mi se pare că ajungem să practicăm baschetul care a adus titlul național la Oradea în sezonul trecut.

Suntem obosiți în continuare, dar faptul că am jucat două meciuri pe săptămână de la începutul sezonului cred că în prezent ne ajută. Am ajuns la un nivel psihic care ne ajută să trecem peste momentele grele și cred că asta s-a văzut în TOP 6. Sfertul 4 a ajuns să fie cel mai bun pentru noi, după ce în prealabil aceasta era perioada în care am avut probleme.

Evident că sunt foarte obosiți. E normal să fie așa la ce program am avut de la începutul sezonului. Avem însă oameni și metode prin care ne ocupăm de partea de recuperare, pentru a scăpa de această apăsare.”

Noul căpitan al CSM-ului a prefațat meciul de la Cluj:

“Meciul de miercuri va fi un test util pentru noi. Vom juca cu cea mai bună echipă din campionatul nostru. Cred că spre deosebire de precedentele întâlniri cu ei, de această dată suntem mai apropiați prin prisma aspectelor ce țin de pregătirea unui meci, timpul avut la dispoziție, starea de oboseală și așa mai departe. Putem să câștigăm, dar la fel de bine putem să pierdem, așa cum am pierdut și precedentele meciuri din acest sezon cu acest adversar. Rămâne de văzut în ziua meciului. Depinde de cum vom fi fizic și psihic.”

Despre lupta pentru un loc cât mai înalt la încheierea sezonului regulat, Andrei a spus:

“Îmi amintesc o discuție cu domn profesor (n.r. antrenorul Cristian Achim) din urmă cu trei luni. Spuneam atunci că nu va fi o tragedie dacă terminăm sezonul regulat pe locurile 6-7. Până la urmă era limpede că e imposibil să ratăm playoff-ul. Așa că e prea puțin important pe ce loc termini sezonul regulat. I-am spus atunci că punem presiune suplimentară pe rezultatele unor meciuri care nu sunt decisive.

Ar trebui să fim mai relaxați în sezonul regulat și aici mi-aș dori ca toată lumea să aibă această abordare. E imposibil să câștigi tot timpul. Nu există echipă care să învingă de fiecare dată. După părerea mea e același lucru că jucăm în playoff de pe locul 6-7 sau de pe 2-3.

Eu nu doresc să jignesc pe cineva, dar după părerea mea în afara Clujului, poate, nimeni nu ne poate învinge într-o serie cel mai bun din cinci meciuri, cu condiția să avem echipa întreagă. Asta e părerea mea. Repet, nu doresc să deranjez pe nimeni cu această afirmație.

În situația actuală, din perspectiva suporterilor, probabil, ar trebui evitat locul 4 sau 5 pentru a evita o confruntare cu Clujul în semifinale. Eu mi-aș dori să jucăm cu Clujul în semifinale. Dacă am reușit anul trecut de ce să nu o facem încă o dată?”

Comentarii

comments