Declarații Branko Mirkovic la conferința de presă de marți (01.11), după victoria cu Saratov

Declarații Branko Mirkovic la conferința de presă de marți (01.11), după victoria cu Saratov

Branko Mirkovic, conducătorul de joc al CSM CSU Oradea, a participat la conferința de presă ce a urmat meciului câștigat în fața lui Avtodor Saratov, în etapa a 3-a din sezonul regulat al Basketball Champions League – ediția 2016/17, scor 96-85. Sportivul în vârstă de 34 ani a precizat următoarele despre importantul succes obținut de campioana României:

“A fost un meci foarte greu, așa cum ne așteptam să fie. Am ascultat și urmat sfaturile antrenorului, am dus la îndeplinire planul cu care am abordat acest meci și cred că acest lucru ne-a dus spre victorie. Felicit echipa adversă pentru felul în care a luptat și felicitări colegilor mei pentru atitudine și victorie.”

Mirkovic a răspuns întrebărilor venite din partea jurnaliștilor:

Ai avut o prestație ofensivă deosebită.

“Toată echipa a jucat bine. Nu contează cine marchează. Important este cine câștigă și pentru noi va fi important să ținem acest ritm deoarece jucăm de două ori pe săptămână într-un interval foarte lung de timp. Nu contează prestațiile individuale. Contează să câștigăm cât mai multe meciuri.”

Te așteptai la o victorie de asemenea manieră?

“Ne-am pregătit foarte bine pentru acest meci. Adversarii noștri au avut o zi mai puțin pentru recuperare la care se adaugă și faptul că ei au călătorit. Sunt aspcte de care trebuie să ținem cont. Pe de altă parte, am crezut că putem să îi batem. Antrenorul ne-a insuflat această încredere, el ne-a vorbit în permanență că putem să câștigăm. Aș putea să spun că domnul antrenor crede în noi mai mult decât suntem noi dispuși să credem în noi înșine.”

Ați jucat deja trei meciuri în faza grupelor. Cum și se pare nivelul competiției?

“Este un nivel foarte ridicat. Am întâlnit echipe de certă valoare, cu jucători impresionanți. Eu cred că ne putem căli în astfel de dueluri și sunt de părere că echipa noastră are nevoie de provocări de acest gen. Ne ajută să ne atingem și chiar să ne depășim limitele. Avem potențial de a crește.”

Cum explici schimbarea de atitudine față de meciul din Israel?

“Poate antrenorul este mai indicat să răspundă la această întrebare. Îmi este greu să vorbesc la modul general. În ceea ce mă privește cred că nu am fost pregătit mental pentru jocul din Israel și cred că mare parte din eșecul suferit acolo mi se datorează. Mă străduiesc și încerc să-mi ridic nivelul, atât individual, cât și al echipei. Este clar că ne așteaptă noi provocări și trebuie să fim pregătiți pentru ele din toate punctele de vedere.”

Mirkovic a avut 21 puncte, 5 pase decisive și 4 recuperări pentru 28 la eficiență în 23 minute de joc. El a încheiat cu un indice de 5 la capitolul +/-, a încheiat cu 70% la aruncările din acțiune și a pierdut posesia mingii o dată.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment

mirkovic