Declarații Cristian Achim după câștigarea de către CSM CSU Oradea a locului 3 în ediția 2016/17 a Ligii Naționale de baschet masculin

Declarații Cristian Achim după câștigarea de către CSM CSU Oradea a locului 3 în ediția 2016/17 a Ligii Naționale de baschet masculin

Cristian Achim, antrenorul principal al CSM CSU Oradea a vorbit despre succesul înregistrat în finala mică a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17. Roș-albaștrii au câștigat cu scorul de 72-71, pe terenul lui CSU Sibiu.

“Îmi felicit jucătorii pentru tot ceea ce au făcut în acest sezon competițional. A fost cel de-al 66-lea meci pentru echipa noastră. A fost o aventură foarte grea, dar în același timp foarte frumoasă. Rămânem cu o serie de amintiri de neuitat.

Nu vreau să fiu lipsit de modestie, dar parcursul european ne-a schimbat poziția în clasamentul sezonului regulat. Noi am avut foarte multe meciuri în care fie nu am avut suficienți jucători apți, fie am venit după deplasări infernale prin Europa. Dacă eliminam una dintre aceste elemente sunt ferm convins că poziția noastră în clasament înaintea playoff-ului era alta.

Aș mai adăuga faptul că în pofida oboselii, echipa noastră a făcut un playoff foarte bun. Erau voci care spuneau, oarecum justificat, că din cauza oboselii nu vom trece nici măcar de primul tur al playoff-ului. Am găsit resurse să trecem de el și apoi să disputăm o serie de senzație în compania Clujului, iar apoi finala mică. Jucătorii mei au făcut o treaba excelentă în acest sezon și vreau să îi felicit în mod public pentru acest lucru. O merită din plin.

Eu cred că echipa noastră merită o medalie după acest sezon. Îl apreciez ca fiind un sezon bun spre foarte bun. Sigur că ne dorim și ne doream mai mult, adică să fim în finala mare și să o câștigăm. Suntem însă la sport, acolo unde întotdeauna există un învingător și un învins. Nu este ceva ce ține de viață și de moarte. De asemenea, nu s-a descoperit încă echipa de neînvins. Mă bucur că am reușit să terminăm sezonul în notă pozitivă.

Despre meciul decisiv, Sibiul a început foarte bine. Au fost extrem de motivați. Din fericire am reușit să revenim în joc și să câștigăm. Nu aș vrea să omit faptul că felicit echipa din Sibiu. A avut un sezon realmente foarte bun. Vreau să transmit felicitări tuturor celor care sunt implicați în clubul sibian.

A fost coș valabil. Arbitrii au fost extrem de siguri de acest lucru și au spus că nu e nevoie să revadă faza pentru a se elucida. Eu mărturisesc că nu am reușit să-mi dau seama.

Știam că dacă se va ajunge la joc decisiv vom avea motivație. Problema noastră a fost în primele două meciuri ale acestei serii. A fost extrem de greu să ne motivăm pentru primele două meciuri după eliminarea din semifinale, însă la Meciul 3 știam că vom fi mobilizați.”

Seria s-a încheiat cu scorul general de 2-1 în favoarea CSM CSU Oradea.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments