Declarații Cristian Achim după Meciul 2 al finalei mici din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2016/17

Declarații Cristian Achim după Meciul 2 al finalei mici din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2016/17

Cristian Achim, antrenorul principal al CSM CSU Oradea, a participat la conferința de presă ce a urmat victoriei din Meciul 2 al finalei mici din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2016/17. Roș-albaștrii au învins CSU Sibiu cu scorul de 70-66. Astfel, finala mică a ajuns la scorul general de 1-1.

“Ultimul meci pe teren propriu în acest sezon. A fost cel de-al 65-lea la general pentru echipa noastră. Vom termina sezonul cu 66 meciuri disputate. După cunoștințele mele nu s-a mai întâmplat așa ceva în sportul românesc. În orice caz, e o situație rar întâlnită.

Mă bucur că am reușit să câștigăm în fața propriilor suporteri și pentru ei. Era important să facem acest lucru. Atât prin prisma rezultatului din finala mică, cât și a faptului că nu am dorit să încheiem sezonul cu înfrângere.

Despre joc nu ar fi prea multe de spus. E evident pentru toată lumea că ne adunăm foarte greu după eliminarea din semifinale. Toată lumea a sperat și crezut că locul nostru e în finala mare și din păcate nu reușim să ne conectăm sub nicio formă la aceste jocuri. Cu atât mai importantă este această victorie.

Partea pozitivă este că am reușit să limităm adversarul la un număr mic de puncte. Lucru pe care l-am reușit și la Sibiu, doar că e foarte complicat să câștigi dacă nu marchezi în ritmul tău normal. Nu mă aștept să jucăm cel mai bun baschet al nostru la final de sezon după o eliminare atât de dureroase pentru noi, însă e limpede că am așteptări să jucăm mai bine decât o facem.

Un alt lucru pozitiv este că nu am fost dominați la recuperări. De aceasta dată a fost egalitate perfectă la ambele capitole, atât ofensive, cât și defensive.

Teoretic, conform minutelor de joc, am reușit să rotim mai bine. Ca de obicei acesta a fost unul dintre obiectivele noastre. Ținând cont de faptul că următorul meci este la distanță de două zile sper că acest lucru să conteze.

Vom face tot ce depinde de noi să câștigăm meciul decisiv, ultimul din acest sezon competițional. Trebuie să fim profesioniști, să luptăm până la capăt. Trebuie să ne respectăm statutul, calitatea și meseria până la capăt. Indiferent cât suntem de dezamăgiți. Faptul că suntem dezamăgiți nu înseamnă că nu trebuie să mai facem nimic.

Vreau ca la sfârșit să ne uităm în oglindă și să spunem despre noi că am făcut tot ce am putut. După primele două meciuri ale finalei mici nu putem să spunem asta ca să fiu sincer.”

Meciul 3 se dispută miercuri (24.05), ora 19:00, la Sala Transilvania din Sibiu. Partida va fi transmisă în direct la DigiSport.

Comentarii

comments