Declarații Cristian Achim după Meciul 4 al finalei Ligii Naționale de baschet – ediția 2013/14

Cristian Achim, antrenorul echipei CSM Oradea, a vorbit după Meciul 4 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2013/14, câștigat cu scorul de 87-81, în fața lui CSU Asesoft Ploiești.

“Mă bucur foarte tare că am împins finala în meciul decisiv. Consider că merităm pe deplin acest lucru. Asesoft este o echipă formidabilă pentru campionatul României, însă astăzi am fost mai buni pe total. A fost un efort ieșit din comun și să știți că nu e ușor lucru să întorci 13 puncte. Dacă vă uitați pe foaie veți vedea că câștigat repriza a 2-a cu 15 puncte diferență.

Am convingerea că întâlnim cea mai bună echipă a Asesoftului. Este o echipă cu mare calitate. Rar mi-a fost dat să văd un nivel al apărării pe care îl face Asesoftul, urmat imediat de un atac impecabil. Sunt puține echipele care fac acest lucru la nivel mai ridicat. Lucru pe care Asesoftul l-a făcut fază după fază în prima repriză.

Sunt foarte mândru de băieții mei. Consider că aceasta este adevărata lor față. Le-am și spus lucrul acesta. Le-am spus după meci că îi recunosc și că au arătat ceea ce pot să fie.

Mergem la Ploiești să ne jucăm șansa. Să nu creadă nimeni că ne mulțumim cu ceea ce avem acum. Mergem la Ploiești să câștigăm. Rămâne de văzut dacă vom putea. Însă vrem să încercăm și vom face tot ce depinde de noi pentru a câștiga.

Vreau să evidențiez acest public minunat și vreau să spun că mă bucur pentru că am reușit să oferim această minunată victorie publicului. Sunt foarte fericit că le-am oferit acest succes. O merită pe deplin. Fără urmă de îndoială avem cel mai frumos public din România. Nu am nici cea mai mică îndoială.

Am ales să jucăm într-o rotație mai redusă în repriza a 2-a deoarece în acest moment nu ne mai gândim la numărul de minute jucate. Sunt folosiți acei jucători care sunt mai în formă și care sunt pregătiți să ne ajute imediat. Acum nu mă mai gândesc să reduc minutele fiecărui jucător sub 30. Aici dăm totul până la ultima suflare și ne jucăm șansa cum putem mai bine.

Reușitele lui Țibîrnă au fost foarte importante pe finalul jocului. Pe mine nu mă surprinde. Știu de ce este capabil și iată că ne-a arătat atunci când am avut nevoie mai mare. Dacă urmăriți cu atenție veți observa că eu i-am oferit minute de joc chiar și atunci când nu a făcut-o prea bine. Cu toate că unii mi-au spus că ar trebui să-l pedepsesc pentru că nu se ridică la nivelul așteptărilor. Pe de altă parte această abordare a dat roade. Până la urmă sunt fericit pentru el, deoarece și Bogdan muncește și transpiră la antrenament.

Subotic a jucat incomplet refăcut, însă a făcut-o exemplar în special din punct de vedere defensiv. La amiază l-am întrebat cum se simte și dacă poate să joace, iar răspunsul lui a fost firesc: ‘coach, cum să nu joc în cel mai important meci al sezonului?’.

Rămâne să ne odihnim în perspectiva mciului decisiv. Secrete tactice nu mai există de nicio parte. Este evident după atâtea întâlniri că nu ne mai putem surprinde unii pe alții. Nivelul și intensitatea la care am jucat au fost fabuloase în repriza a 2-a. Eu cred că putem să repetăm acest joc în Meciul 5.

S-ar putea ca presiunea să meargă un pic pe umerii Asesoftului.”

Comentarii

comments

Leave a Comment