Declarații Cristian Achim după meciul CSM CSU Oradea vs SCM U Craiova, scor 75-70

Cristian Achim, antrenorul principal al CSM CSU Oradea, a participat la conferința de presă ce a urmat meciului cu SCM U Craiova, ce a deschis etapa a 18-a în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2015/16. Meciul s-a încheiat cu scorul de 75-70 în favoarea bihorenilor.

“Un meci în nota așteptată și cu care ne-am obișnuit. Foarte greu, în compania unui adversar extrem de dificil. În pregătirea acestui joc am avut probleme deoarece Craiova este o echipă cu niște jucători foarte buni, care fac în multe situații diferența pe acțiuni individuale.

Aș adăuga, spunând că în opinia mea adversarii noștri au avut și puțin noroc, marcând câteva coșuri din poziții foarte dificile. Pe de altă parte, în ceea ce ne privește, am avut multe aruncări de trei puncte deschise rămase nefructificate. Acest lucru este îngrijorător pentru mine întrucât este o situație care ni se repetă.

A fost un meci de mare angajament fizic. Am depus un efort foarte mare, la fel ca și echipa adversă de altfel. Din punctul meu de vedere a fost un spectacol deosebit, la care au contribuit ambele echipe din plin. Trebuie să recunoaștem, Craiova este o echipă redutabilă, alcătuită din baschetbaliști deosebit de experimentați.

M-a bucurat evoluția lui Zupan. A reușit să treacă la o altă viteză de joc în acest meci. Pe de altă parte, nu știu dacă s-a văzut, însă el are în continuare probleme să joace mai mult de 6-7 minute legate. Pe de altă parte am avut probleme cu Barnette, care a fost sancționat destul de devreme cu a 3-a greșeală personală. El este un jucător foarte important pentru noi. Forțat de aceste împrejurări i-am redus numărul de minute și după cum se vede, el și Franklin sunt jucătorii care bifează cele mai multe minute de joc. De altfel, prin venirea lui Petrișor, reușesc să-i ofer minute de odihnă lui Will.

Este o realizare pentru noi faptul că am ținut o echipă precum Craiova la 70 puncte marcate. Mi-aș fi dorit să o ținem la mai puține, însă vorbim despre una dintre cele mai talentate și potente echipe din România pe faza ofensivă. Ce-i drept ne-am apărat bună parte din meci în zonă, adică nu am exercitat o presiune atât de mare cum mi-am propus, dar nivelul de apărare a fost bun. Din păcate am cedat foarte multe recuperi sub propriul nostru panou. Este un lucru la care eu nu m-am așteptat.”

Tehnicianul în vârstă de 45 ani a făcut referire la importanța acestui succes cu privire la situația din clasament:

“Un alt motiv de bucurie pentru mine constă în faptul că am încheiat luna ianuarie fără să pierdem. Am câștigat șase meciuri, toate în compania unor adversari de certă valoare. Poate chiar și cel mai înfocat suporter al nostru nu și-a închipuit că vom reuși să câștigăm toate meciurile.

În altă ordine de idei, acest succes ne duce la un bilanț general care ne permite să credem că suntem aproape de locurile 1-6 în perspectiva fazei a 2-a din sezonul regulat. Am mai spus și mă văd nevoit să o repet, acesta este primul obiectiv al echipei noastre. Nu știu dacă suntem matematic calificați în acest moment, dar suntem foarte aproape de acest lucru.

Antrenorul CSM CSU Oradea a prefațat, pe scurt, următorul meci, programat pentru miercuri (03.02), la Galați.

“Urmează o deplasare la Galați. Întâlnim o echipă nou-promovată, situată în a 2-a parte a clasamentului, dar care a învins atât U BT Cluj, cât și Steaua CSM EximBank, două dintre forțele acestui campionat. Așadar, ne așteaptă o nouă deplasare dificilă.

S-a demonstrat de atâtea ori pe parcursul acestui sezon că oricine poate să învingă pe oricine, astfel încât va trebui să abordăm cu mare seriozitate acest meci. În plus, este campionatul cu cele mai multe meciuri încheiate la ultima posesie. Ceea ce este foarte bine pentru că aduce un plus de spectaculozitate, dar în același timp evidențiază echilibrul existent.”

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments