Declarații Cristian Achim după meciul cu Avtodor Saratov

Cristian Achim, antrenorul principal al lui CSM-U Oradea a vorbit după eșecul suferit la Saratov, scor 73-92, în etapa a 5-a din sezonul regulat al FIBA EuroChallenge – ediția 2014/15.

“A fost un meci frumos. Am venit la Saratov cu scopul de a încerca să câștigăm, dar adversarul a fost mai bun în acest meci. Consider că au o echipă foarte bună. Felicit echipa învingătoare, pe care doresc să o felicit. Pentru noi a fost o plăcere să jucăm aici, în fața unui public numeros. Baschetul este mai frumos atunci când publicul vine în număr mare.

În ceea ce ne privește, trebuie să ne concentrăm asupra competiției interne, cu atât mai mult cu cât am trecut peste problemele cu accidentările. Totuși, aici trebuie să remarc faptul că și în prezent avem o problemă de acest gen. Ați observat că am jucat în nouă oameni, al 10-lea lipsindu-ne, deoarece el a venit cu noi, dar nu a putut să joace din cauze medicale. Totuși, prin ce am trecut până acum o accidentare este ceva minor.

Pe de altă parte, având în vedere că noi nu mai aveam șanse de calificare, ne-am propus să oferim mai puține minute unor jucători în această partidă. Acest lucru nu ne-a ieșit, absența lui Dani Popescu stricându-ne puțin modul în care ne-am dorit să împărțim minutele de joc.”

Ce părere aveți despre Saratov și dacă puteți enumera din aspectele negative ale jocului lui Avtodor?

“Nu știu dacă sunt persoana potrivită sau dacă este corect să vorbesc în public despre lucrurile considerate de mine negative și pe care în analiza pe care o fac înaintea fiecărui meci încerc să îmi construiesc planul de joc. Pot să vorbesc însă despre punctele forte ale lui Avtodor.
Spre exemplu există câțiva jucători foarte buni de perimetru, care nu doar că aruncă bine de pe semicerc, dar pot să creeze superioritate prin pătrunderi. De asemenea, Courtney Fortson aduce un plus deosebit pe tranziție ofensivă. Practic au înscris 20 de puncte pe tranziție, în pofida faptului că unul dintre obiectivele noastre a fost să împiedicăm adversarul pe tranziție. L-aș menționa pe Jeremy Chappell, un jucător complet. Kyrylo Fesenko este un baschetbalist care aduce un plus acestei echipe. Totodată opinez că noi am oferit adversarului câteva situații din care au punctat cu ușurință.”

În prima repriză Avtodor a avut 14 posesii pierdute. Acest lucru se datorează sistemului defensiv al echipei orădene?

“Nivelul nostru de apărare a fost foarte bun în primele 15-16 minute ale acestui meci. Mi-a plăcut agresivitatea echipei mele în faza de apărare, presiunea pe minge creând un număr mare de greșeli în jocul ofensiv al adversarului. Această apărare ne-a ajutat să înscriem niște puncte ușoare. Practic datorită acestui lucru am fost la egalitate cu Saratov pe tot parcursul primelor 16 minute ale meciului. Pe finalul reprizei a scăzut simțitor nivelul nostru de agresivitate, lucru ce a permis lui Avtodor să înscris 9 puncte într-un minut și i-a permis să se desprindă suficient pentru a începe repriza a 2-a mai puțin presată. Aici revin la absența lui Dani Popescu, deoarece el este un jucător care ajută foarte mult echipa noastră cu nivelul de intensitate și agresivitate din apărare.”

Comentarii

comments