Declarații Cristian Achim după meciul cu BC SCM Timișoara

Declarații Cristian Achim după meciul cu BC SCM Timișoara

Cristian Achim, antrenorul principal al CSM CSU Oradea, a vorbit despre succesul repurtat asupra lui BC SCM Timișoara, scor 82-72, într-un meci contând pentru etapa a 29-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17.

Iată ce a declarat tehnicianul campioanei României:

“Am jucat la distanță de 48 ore față de precedentul meci, în care am întâlnit cea mai bună echipă a campionatului, iar consumul fizic și mental a fost uriaș. Evident a fost conștienți că avem nevoie de victorie orice s-ar întâmpla, indiferent de condiții. Victoria este singurul lucru care ne-a interesant. Desigur, dublată de dorința de a evita accidentările. Mă bucur că am bifat ambele obiective. De acum urmează pregătirile pentru următorul meci, cu Steaua, în deplasare.

Sunt mai multe lucruri care m-au nemulțumit în acest meci, dar nu pot să fiu prea aspru în apreciere deoarece vreau să repet faptul că a fost un meci jucat în condiții speciale, la distanță de 48 ore de precedentul. Mai ales că adversarul a beneficiat de o zi în plus de recuperare. Chiar dacă am nemulțumiri, trebuie să remarc că am apăsat pe accelerator atunci când a trebuit. Am realizat un parțial de 14-0 în repriza a 2-a, cu care ne-am desprins decisiv.

Felicit Timișoara pentru jocul făcut. Unul foarte bun, mai ales în condițiile absențelor din această echipă.”

Despre următorul meci:

“Urmează meciul cu Steaua. Este un joc foarte important. Ar putea fi un joc decisiv în ceea ce privește urcarea noastră în clasament. Știm că în prezent depindem de noi înșine. Dacă câștigăm toate meciurile vom urca în clasament fără îndoială. Există însă și alte variante.”

Despre absența lui Martin Zeno:

“Zeno a primit câteva zile libere. Era momentul să îi dau un moment de răgaz. În plus, noi avem șase jucători străini tocmai pentru a-i putea roti.”

Comentarii

comments