Declarații Cristian Achim după meciul cu CSU Sibiu

Declarații Cristian Achim după meciul cu CSU Sibiu

Cristian Achim, antrenorul principal al CSM CSU Oradea, a participat la conferința de presă ce a urmat victoriei cu CSU Sibiu, contând pentru etapa a 14-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17. Rezultatul final a fost de 66-63.

“Am reușit să încheiem anul cu o victorie. Suntem foarte bucuroși pentru acest lucru. Ca de obicei, echipele care vin la Oradea joacă fără niciun fel de presiune și o fac foarte bine. Însă, evident, nu aceasta este grija noastră.

O victorie muncită, foarte greu obținută, dar similar celorlalte jocuri băieții au depus un efort uriaș. Lucru pentru care le mulțumesc. O fac deoarece eu știu prin ce trec și la ce se supun.

Victoria mă bucură, dar sunt nemulțumit de numărul punctelor marcate. Este o situație care persistă, în ultimele meciuri nereușind să atingem limita de 70 puncte marcate indiferent cu cine am jucat. În pofida absențelor cu care ne confruntăm este inadmisibil să nu putem marca mai mult. Cu atât mai mult cu cât avem situații favorabile de a marca din poziții în care jucătorii noștri au demonstrat că pot să marcheze.

Pe de altă parte, este la fel de adevărat că am obținut mai multe victorii importante apărându-ne exemplar. Am ținut multe echipe sub media lor de puncte obișnuită cu mult. Spre exemplu, Sibiul marchează peste 80 puncte pe meci, iar la Oradea a înscris 63. Reamintesc că Avtodor Saratov avea 88 puncte pe meci, iar în jocul cu noi a înscris 59.”

Întrebat despre starea medicală a lui Andrei Mandache și Sean Barnette, antrenorul roș-albaștrilor a precizat:

“Amândoi vor mai absenta o bună perioadă. Eu, de fapt noi toți, ne-am făcut speranțe că Andrei (Mandache) va juca în meciul cu Sibiul. Din păcate am primit o veste foarte proastă. Nu se pune problema ca el să joace măcar în data de 4 sau în data de 7. În schimb, Barnette are acel hematom în continuare pe gambă. Sperăm că acesta se va retrage după ce va începe să se antreneze. Dacă hematomul nu se va retrage există posibilitatea de a fi supus unei intervenții chirurgicale. Așadar, revenirea lui nu e prea aproape.

Sezonul 2016/17 va continua cu câte două meciuri pe săptămână pentru echipa noastră până la jumătatea lunii aprilie. O singură excepție va fi, atunci când echipa noastră va sta în etapa în care ar fi trebuie să juăm cu Ploieștiul. Așadar, ne va fi foarte greu să continuăm, deoarece vom juca în același ritm încă patru luni.”

În ceea ce privește încheierea anului 2016, Achim a precizat:

“Suntem la final de an. Încheiem un an 2016 realmente excepțional pentru noi. Aș putea spune că a fost un an istoric, fără niciun pic de exagerare. Am jucat o finală de cupă și am câștigat primul titlu din istoria echipei. Am obținut calificarea în Champions League, acolo unde am avut un parcurs pe care nimeni nu l-ar fi anticipat. La final de an suntem în obiective și avem șanse bune de a ne continua aventura în cupele europene, dincolo de faza grupelor.

Mă bucur foarte tare că fac parte din această organizație, din acest fenomen numit CSM Oradea. Urez tuturor un an nou fericit și multă sănătate, deoarece este cel mai important aspect al existenței noastre ca oameni. Restul le ducem așa cum le ducem, dar sănătatea este cel mai de preț lucru al nostru. Așa că asta doresc tuturor. Fericirea vine doar dacă ești sănătos.”

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment

dsc_0148