Declarații Cristian Achim după meciul cu Le Mans Sarthe

Declarații Cristian Achim după meciul cu Le Mans Sarthe

Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea, a participat la conferința de presă ce a urmat meciului pierdut cu Le Mans Sarthe, scor 60-79. Iată ce a declarat tehnicianul în vârstă de 46 ani:

“Felicit Le Mans. A fost echipa mai bună în acest meci. Aceasta este realitatea. Au mișcat foarte bine mingea pe faza de atac și s-au apărat exemplar. Au jucat ca o echipă și merită victoria pe deplin.

A fost unul dintre cele mai bune jocuri ale lui Le Mans în această competiție, dacă nu cel mai bun. Misiunea lor a fost simplificată de faptul că au marcat cu foarte mulți jucători. Ei au avut 10 marcatori, iar noi am avut doar 6. Banca lor a înscris 41 puncte, iar a noastră a reușit doar 2.

Cred că acest meci a arătat că nu degeaba Le Mans este pe primul loc în această grupă. Au o echipă foarte foarte bună. Jucătorii lor francezi sunt de un nivel extrem de ridicat.

Eu mi-am făcut foarte mari speranțe că vom câștiga acest meci. Asta este ceea ce am gândit înaintea meciului. După joc și felul în care acesta s-a desfășurat, trebuie să recunosc că în acest meci noi nu am contat. Chiar dacă am revenit în sfertul al 3-lea și la un moment dat se părea că putem să răsturnăm situația.”

Întrebat despre șansele echipei de calificare în Basketball Champions League, tehnicianul campioanei României a spus:

“Avem șanse de calificare. Sunt de părere că dacă vom câștiga două din ultimele trei meciuri ne vom califica.

Aș vrea însă să remarc cum suntem noi, oamenii. Înaintea acestui sezon ne-am dorit să ajungem în grupele Champions League. Spuneam atunci că o calificare în grupe ar fi o mare realizare pentru clubul nostru. Am reușit acest lucru, după care echipa a câștigat cinci meciuri, iar acum tot suntem nemulțumiți. Sau ca să mă exprim altfel, nu e suficient. Chiar dacă în realitate ne-am depășit condiția cu mult.

Sigur că ne dorim mai mult. Este uman și normal să fie așa. Doar că de unde am plecat și unde am ajuns, parca trecem prea ușor cu vederea.”

Despre revenirea lui Andrei Mandache, antrenorul CSM CSU Oradea a spus:

“Mă bucur foarte tare că a revenit. Consider că a făcut un joc bun și în angrenajul nostru el este o piesă extrem de importantă. Chiar dacă azi nu a marcat, punctele vor veni, contează însă foarte mult pentru noi că a revenit pe parchet.”

În ceea ce privește problemele de efectiv, Cristian Achim a declarat:

“Nu vom putea să facem față în această formulă. Calendarul ne împiedică să avem clipe de răgaz, astfel încât avem nevoie de cel puțin un jucător nou (n.r. Will Franklin). Nimeni nu a anticipat șirul de accidentări și chiar dacă ne așteptam că vom avea probleme de prospețime, parcă acestea sunt cu mult peste orice ne-am închipuit.”

CSM CSU Oradea are un bilanț general de 5-6 după meciul cu Le Mans.

În ceea ce privește următorul joc, de la Baia Mare, contând pentru etapa a 15-a din Liga Națională, Achim a spus:

“Urmează meciul de la Baia Mare. Unul pe care noi trebuie să îl câștigăm. Vom merge acolo în ziua meciului, aceasta fiind decizia conducerii, să încercăm să dormim în patul nostru. Vom face deplasarea în dimineața jocului. Pentru noi meciul de la Baia Mare trebuie să se termine cu victorie. În mod cert.”

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment

dsc_0187