Declarații Cristian Achim după meciul de la Pitești

Declarații Cristian Achim după meciul de la Pitești

Cristian Achim, antrenorul principal al echipei CSM CSU Oradea, a participat la conferința de presă ce a urmat meciului de la Pitești, pierdut cu scorul de 76-64.

“Felicit echipa gazdă. A făcut un meci foarte bun. A jucat cu multă energie și s-a apărat cu intensitatea care o caracterizează.

Consider că nu am fost surprinși de adversar. Știam ce fel de jucător estr Kostoski, mă așteptam ca el să aibă multe mingi și a avut o prestație foarte bună, marcând foarte mult.

Evident că începutul partidei a contat în soarta jocului. Când marchezi doar 4 puncte în primele 10 minute e dificil să revii. Cu toate astea am reușit să ne apropiem, dar nu am reușit să facem suficient pentru a răsturna situația. Era și foarte greu să o facem în condițiile în care am ratat vreo 15 aruncări deschide, necontestate. Asta spune totul.

Ajungem în situații care ne avantajează, dar din păcate nu reușim să marcăm. Acest lucru se întâmplă cam de multicel pentru noi. Este inadmisibil pentru o echipă ca și a noastră să ratăm un număr atât de mare de aruncări necontestate.

Fără îndoială suntem într-o situație extem de delicată. Ne lipsește prospețimea fizică, iar în acest moment ne aflăm și într-o perioadă grea, care ne afectează mental.

Noi trebuie să găsim soluții pentru a ieși din această situație, una care nu cred că s-a mai întâlnit în baschetul românesc, deoarece avem deja 13 meciuri jucate în Europa, avem 11 săptămâni consecutive cu câte două meciuri jucate la distanță de 3-4 zile, cu un număr extrem de limitat prin regulament de jucători străini. Nimeni nu a mai lucrat în aceste condiții în baschetul românesc. Noi suntem un experiment al baschetului românesc.”

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments