Declarații Cristian Achim după meciul de la Sibiu

Declarații Cristian Achim după meciul de la Sibiu

Cristian Achim, antrenorul principal al echipei CSM CSU Oradea, a participat la conferința de presă ce a urmat meciului pierdut la Sibiu, în compania lui BC CSU din localitate, scor 70-74.

Tehnicianul echipei orădene a precizat următoarele:

“Nu avem nicio scuză pentru felul în care am pierdut acest meci. Nu contează oboseala acumulată, călătoriile sau absențele din lotul echipei noastre. Sunt foarte multe explicații pentru cele întâmplate, pe lângă oboseală și problemele de efectiv, dar ele în acest moment nu contează, deoarece o echipă precum a noastră nu are voie să piardă un joc în această manieră.”

Referitor la formația adversă:

“Aș dori să felicit echipa din Sibiu pentru victoria obținută. Eu consider că înfrângerea ni se datorează în mare măsură. Respect echipa din Sibiu și nu doresc să îi știrbesc din merite, însă avem o mare vină la tot ceea ce s-a întâmplat în repriza a 2-a a cestui meci.

Am întâlnit o echipă mult schimbată față de cea din sezonul precedent. În sezonul trecut, Sibiu a avut mulți shooteri, iar acum alcătuiește o echipă mai atletică, mai puternică. Stilul de joc al Sibiului este complet schimbat. Nu fac aprecieri dacă s-a schimbat în bine sau în rău, deoarece orice modificare aduce atât avantaje, cât și devantaje, însă este cert că această echipă s-a schimbat mult raportat la cea din sezonul precedent.

Pe de altă parte publicul, galeria și atmosfera de la Sibiu au rămas aceleași. Este senzațional să joci aici.”

Revenind la propria echipă, Cristian Achim a adăugat:

“Cu siguranță presiunea ne apasă. Este un lucru pe care ni-l asumăm și cu care încercăm să trăim de mai mult timp. Cu siguranță este ușor să joci împotriva campioanei, dar am fost și noi în această postură în urmă cu câțiva ani. Este comod să joci împotriva campioanei, deoarece nu ai nimic de pierdut, iar o eventuală victorie este un bonus deosebit.

Nu avem timp să ne lamentăm. Programul nostru este extrem de aglomerat și privim spre următorul meci. Fără îndoială vom analiza cele întâmplate și vom încerca să corectăm din mers ceea ce nu a funcționat corespunzător la Sibiu. Rămânem fideli filosofiei noastre, aceea de a încerca să câștigăm fiecare meci, indiferent că este unul de campionat sau din Champions League.”

Comentarii

comments