Declarații Cristian Achim după victoria cu Dinamo București

Declarații Cristian Achim după victoria cu Dinamo București

Cristian Achim, antrenorul principal al CSM CSU Oradea, a participat la conferința de presă ce a urmat victoriei repurtate asupra lui Dinamo București, scor 77-66, în etapa a 9-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17.

“Vreau să încep cu felicitări adresate echipei Dinamo București. A făcut un meci foarte bun. În pofida locului ocupat, Dinamo este o echipă care se exprimă mult mai bine. De altfel, este o echipă care a schimbat mai mulți jucători și antrenorul de la începutul acestui campionat. Au în componenți jucători buni, dar și un antrenor tânăr și ambițios.

În ceea ce ne privește, sunt de părere că nu ne-am ridicat la nivelul dorit. Am obținut victoria, dar jocul nu a fost convingător. Sunt bucuros pentru victorie. Este extrem de important să câștigăm în jocurile în care nu avem o prestație strălucită. Chiar dacă nu prestăm așa cum ne-am dori sau cum știm că putem, efortul este același, dorința de a învinge este aceeași.

Se pare că nu reușim să ne găsim motivația la meciurile de campionat. Lucru care este deranjant, pentru că până la urmă principalul nostru obiectiv este campionatul.

Am remarcat că este un nou meci în care încasăm un număr mic de puncte. Ceea ce este bine și vine să confirme că facem, totuși, niște lucruri bine. Pe de altă parte, concentrarea ne lipsește în prea mult momente. Consider că am meritat victoria, măcar prin prisma nivelului foarte bun de apărare.

Am rotit bine jucătorii, lucru pe care am mai spus că îl tratez cu mare atenție. Nu a fost cazul lui Zeno, care revine după acea lună de pauză și ne dorim să-l băgăm în ritm cât mai repede. De altfel el ne-a ajutat foarte mult pe finalul acestui meci.

Trebuie să facem față acestui ritm nebun de meciuri și credeți-mă că nu este deloc ușor să joci din 2 în 3 zile pe o perioadă atât de lungă. Putem să observăm că la nivel de Euroligă există niște oscilații incredibile de la un meci la altul pentru aceeași echipă și același nucleu de jucători. Și repet, vorbim de echipe din Euroligă.

Am jucat fără Titus (Nicoară). Din păcate, în trei luni și jumătate, am avut toată echipa la dispoziție vreo două zile. Este ceva de necrezut, deoarece relațiile de joc nu se pot lega. Suntem nevoiți să schimbăm de la un meci la altul structură și să mutăm jucătorii de la o poziție la alta, să jucăm în formule diferite, în funcție de jucătorii care ne lipsesc.”

Întrebări din partea jurnaliștilor:

Va juca Nicoară în Finlanda?

“Nu știm. Probabil că nu.”

Urmează două jocuri în deplasare, în Finlanda și la Cluj.

“Sunt două deplasări dificile, în care se poate întâmpla orice. Sunt jouri foarte importante, cu precădere cel din Champions League. Cu siguranță avem nevoie de victorie în deplasare pentru a spera la calificare. Am încercat să o facem în Franța, dar nu am reușit.”

Cum explicați modificările din lotul de jucători consemnate în această săptămână?

“Îi urez bun revenit lui Lucic. Motivația mutării constă în faptul că am considerat că suntem extrem de expuși la pozițiile 4-5 dacă oricare dintre Nicoară, Denison și Țîbîrnă lipsește. La pozițiile 1-2-3 avem opțiuni, astfel încât am consideraty că avem nevoie de un jucător cu talie în plus.

A contat foarte mult faptul că Lucic a devenit liber de contract. În caz contrar era imposibil să îl putem legitima în acest moment. Este un jucător pe care îl cunoaștem, care la rândul său ne cunoaște pe noi. Este un jucător iubit în Oradea și pot să spun că sunt bucuros pentru mutare.

I-am mulțumit lui Zarko pentru efortul depus, pentru că realmente ne-a fost de mare ajutor în toată această perioadă. Datorită lui, pentru că este un caracter deosebit, nu am avut niciun fel de problemă. Din punct de vedere etic este un om excepțional, motiv pentru care îi mulțumesc și pe această cale.”

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment

dsc_0213