Declarații Cristian Achim după victoria cu Khimik

Declarații Cristian Achim după victoria cu Khimik

Cristian Achim, antrenorul principal al echipei CSM CSU Oradea, a participat la conferința de presă ce a urmat victoriei cu Khimik Yuzhne, din etapa a 5-a în Basketball Champions League. Tehnicianul campioanei României și-a exprimat opiniile cu privire la cele întâmplate în victoria, scor 69-66.

“Am mai multe nemulțumiri de natură baschetbalistică după acest meci. Cu toate acestea, o victorie este totuși o victorie. Am obținut-o într-o competiție foarte frumoasă și în compania unei echipe surprinzător de bune. Aș vrea să fim fericiți cu toții, deoarece este un moment important pentru noi.

Am încercat să îi surprindem pe adversari jucând cu Barnette la poziția 4 în deschiderea meciului. Parțial am reușit pentru că am început bine jocul, însă nu am continuat la fel de bine. Sean (Barnette) are o ușoară problemă medicală. Nu este nimic grav, dar ritmul în care jucăm nu îl ajută să se recupereze.

Suntem puțin obosiți la modul general. Pot să spun că este ceva normal să fie așa, dar din acest moment lungimea lotului devine tot mai importantă pentru noi.

Am pierdut niște mingi atât de ușor, încât nu găsesc cuvinte. Tranziția noastră ofensivă a funcționat modest. Se pare că toate lumea și-a dorit să marcheze, poate prea mult și de aici au apărut probleme. Astfel, am pierdut mingi mult prea ușor, lucruri care nu ar trebui să se întâmple la o echipă cu experiență. Din păcate ne-am cam pierdut și jocul de echipă în aceste condiții. Dacă vom continua să jucăm cu astfel de greșeli vom avea probleme cu orice adversar.

Din fericire, de această dată am avut un procentaj foarte bun la aruncările libere. De asemenea, am avut un avantaj prin prisma jucătorilor care au venit de pe bancă. Noi am început acest meci cu Denison, Nicoară și Mandache pe bancă, astfel încât aveam așteptări de la ei ca să ne aducă niște plusuri, însă remarc faptul că adversarii noștri nu au marcat niciun punct cu jucătorii veniți de pe bancă.

Sean Denison a făcut primul antrenament cu echipa în cursul serii de marți, iar la încheierea acestuia a resimțit dureri și mi-a transmis că nu crede că va putea să joace cu această durere. A făcut antrenament și miercuri dimineață, la capătul căruia mi-a spus că se simte mai bine și vrea să joace. El a făcut un meci foarte bun și mă bucur că a jucat.

De asemenea, mă bucur pentru Bogdan (Țîbîrnă) că a repetat prestația bună din ultimul meci de campionat. Ne-a ajutat foarte mult în acest meci.

Această victorie ne menține în cursa pentru calificare. E prematur să vorbim despre câte victorii ne-ar mai trebui pentru a ne asigura prezența în faza următoare, însă suntem la două victorii în grupe și avem cu două victorii mai multe decât unii ne-au creditat în această competiție. Cu ceva mai multă atenție, fără accidentarea lui Denison și un final de meci mai bun poate am fi câștigat și în Franța. Suntem satifăcuți de participarea nostră în această competiție, fără să ne gândim la problemele medicale cu care ne-am confruntat, dar e limpede că ne dorim mai mult.”

Comentarii

comments

Attachment

achim