Declarații Cristian Achim după victoria cu Phoenix Galați din Cupa României 2018

Declarații Cristian Achim după victoria cu Phoenix Galați din Cupa României 2018

Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea, a vorbit despre succesul repurtat asupra lui Phoenix Galați în Cupa României 2018, la Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe. Tehnicianul roș-albaștrilor a oferit câteva explicații cu privire la jocul încheiat cu scorul de 82-67.

“A fost un meci care pentru noi era obligatoriu de câștigat. Firește, din acest motiv, presiunea a fost pe umerii noștri. Până la un anumit punct am jucat foarte bine. Am avut o cădere la peste 20 puncte avantaj, ne-am relaxat prematur și ați văzut, adversarii noștri au revenit. Apoi, pe fondul schimbării sistemului de apărare, dar și de lineup, am reușit să luăm din nou avantaj și să câștigăm meciul.

Vreau să felicit echipa din Galați. Sincer formează o echipă foarte bună, care joacă un baschet de calitate. Are un antrenor extrem de priceput și care este extrem de ambițios.

Noi va trebui să ne concentrăm de acum înainte asupra meciului din semifinale, însă aș vrea să vorbesc despre regula cu doi români. Afectează puțin dinamica echipelor. Spre exemplu, deși jucăm des cu 2-3 români, lucrurile se schimbă în acest gen de exercițiu. Ne creează mici probleme. Vom încerca să le ajustăm.

Desigur, aceste probleme sunt accentuate de faptul că noi avem trei jucători noi. Toate aceste schimbări nu ne avantajează la capitolul omogenitate. Asta nu înseamnă că avem în vizor altceva decât victoria și să o obținem de trei ori aici, însă evident că trebuie să luăm lucrurile pas cu pas.

Avem la dispoziție doar o zi, dar e limpede că va trebui să lucrăm la relațiile de joc. Vom încerca să corectăm ce nu a mers bine și să câștigăm semifinala de luni.”

Despre jocul cu doi oameni mari, antrenorul Achim a afirmat:

“Veți vedea echipa noastră în această formulă mult de acum încolo. În condițiile regulamentului din Liga Națională și viziunii mele, Valeika va fi cel care va juca cu Denison și nu Țîbîrnă cum a fost cazul de această dată. Consider că Bogdan e mai potrivit alături de Gajovic.

Spuneam mai devreme că în meciurile din cupă se creează anumite aspecte asupra cărora noi nu am prea lucrat și e firesc să nu arătăm strălucit. Însă cu siguranță ne propunem să jucăm mult doi oameni mari. Noi credem că la un moment dat vom obține avantaje importante în această formulă. Valeika și Denison sunt jucători mari, atletici, au picioare foarte bune, acoperă spațiile și eu cred că vom avea avantaje foarte mari folosind doi oameni mari.

După cum s-a văzut în acest meci am jucat cu Nicolescu la poziția 4, lucru pe care nu l-am prea făcut în campionat. Denison a jucat de această dată la poziția 5 în atac, ceea ce nu s-a întâmplat la antrenament și în meciul anterior.

Pe de altă parte, aceste lucruri nu sunt un impediment în calea noastră. Eu cred că noi trebuie să facem totul pentru a câștiga următorul meci.”

Comentarii

comments

Attachment