Declarații Cristian Achim după victoria cu SCM U Craiova

Declarații Cristian Achim după victoria cu SCM U Craiova

Antrenorul Cristian Achim a participat la conferința de presă ce a urmat victoriei repurtate de CSM CSU Oradea asupra lui SCM Universitatea Craiova, scor 99-74, într-un meci contând pentru etapa a 6-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18.

“O victorie concludentă, frumoasă, după un meci foarte bun pentru noi și într-un moment puțin dificil. Mă bucur că băieții au dat dovadă de caracter și au arătat adevărata valoare, deoarece eu susțin că aceasta este valoarea lor și a noastră ca echipă. E adevărat, Craiova nu a jucat cel mai bun meci al ei.

Doresc să remarc faptul că am ținut Craiova la 43 puncte marcate în primele 30 minute de joc. Vorbim despre acea echipă care înaintea acestui meci avea o medie de aproape 100 puncte pe meci, chiar dacă a jucat două meciuri cu prelungiri. Aș remarca și numărul nostru de pase decisive, care arată forța noastră colectivă.

Aș vrea să mai spun că în ultimele șase săptămâni nu am avut niciodată echipa întreagă la antrenament. Eu nu îl includ aici pe Zeno. Mă refer la ceilalți jucători. Au fost mai multe probleme și cel mai afectat de acestea a fost Nemanja Milosevic. Motivele sunt absolut obiective, însă nu doresc să le comentez. El a absentat practic în fiecare săptămână la antrenamente în zilele de luni și marți.

Mă bucur foarte tare pentru echipă și pentru băieți. Nu au fost niște zile ușoare pentru noi. Sunt fericit că am câștigat și că am făcut-o în asemenea manieră. Nu sunt foarte multe alte lucruri de spus din partea mea. După cum se știe urmează o pauză lungă.”

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are 4-2 la general.

Liga Națională se întrerupe pentru trei săptămâni, pentru a permite echipei naționale a României să se pregătească și să dispute două meciuri din campania de calificare la FIBA Basketball World Cup 2019.

Comentarii

comments