Declarații Cristian Achim după victoria din Slovacia

Declarații Cristian Achim după victoria din Slovacia

Cristian Achim, antrenorul principal al CSM CSU Oradea, a vorbit despre succesul repurtat în Slovacia, la cea de-a 2-a manșă din turul inaugural al Basketball Champions League. Campioana României s-a impus pe terenul lui BC Prievidza cu scorul de 73-67.

“În primul rând doresc să felicit echipa adversă. Din punctul meu de vedere BC Prievidza este o echipă cu adevărat bună. Nu doar că ne-a surprins în prima manșă, dar a arătat un baschet de înaltă ținută. Îl felicit pe domnul antrenor Curovic și pe elevii săi, deoarece în opinia mea au prestat un joc de calitate.

În altă ordine de idei, noi am gestiont mult mai bine toate situațiile de joc în manșa a 2-a. Noi nu am avut niciun fel de informații despre Prievidza ca joc colectiv, deoarece nu disputase niciun meci oficial în prealabii. Înaintea primei manșe ne-am axat exclusiv pe scouting individual, dar nu știam cum se potrivesc acești jucători.

Am încercat să ne adaptăm pentru manșa a 2-a, dar credeți-mă că nu e ușor să faci acest lucru într-o zi. Mai ales că e o zi în care călătorești. Nu știu și nu înțeleg acest program implementat, dar trebuie să remarc că până la urmă programul este același pentru ambele echipe. Chiar dacă, Prievidza a avut un avantaj important, deoarece ei ne-au văzut pe noi jucând în actuala structură.

Sunt foarte fericit pentru că am reușit să trecem de o echipă bună și am învins în deplasare, pe terenul unei echipe realmente foarte bună. Urmează turul al 2-lea, cu un alt adversar, asupra căruia ne vom concentra începând din ziua următoare.”

În turul al 2-lea, pe 4 și 6 octombrie, CSM CSU Oradea se duelează cu Lukoil Academic, campioana Bulgariei.

Comentarii

comments