Declarații Cristian Achim la conferința de presă ce a urmat victoriei cu Avtodor Saratov

Declarații Cristian Achim la conferința de presă ce a urmat victoriei cu Avtodor Saratov

Cristian Achim, antrenorul principal al CSM CSU Oradea, a participat la conferința de presă ce a urmat meciului cu BC Avtodor Saratov, contând pentru etapa a 3-a din sezonul regulat al Basketball Champions League – ediția 2016/17. Meciul s-a încheiat cu scorul de 96-85 în favoarea campioanei României.

Iată ce a declarat antrenorul roș-albaștrilor:

“Sunt foarte fericit pentru că am repurtat primul succes în faza grupelor. În opinia mea am meritat pe deplin să câștigăm. Sunt mulțumit de nivelul de combativitate și pentru faptul că au executat ceea ce le-am cerut. Sunt întocmai lucrurile de care avem nevoie pentru a putea fi competitivi în această întrecere.

Nu pot să îmi ascund bucuria și fericirea. Este primul succes în grupe și o nouă pagină de istorie pentru clubul acesta. Victoria este cu atât mai importantă cu cât am demonstrat, în primul rând nouă înșine, că ne merităm locul în această competiție.

Am crezut în victorie și că îi putem bate pe ruși. Chiar dacă această echipă a jucat de la egal al egal cu CSKA Moscova cu două zile în urmă. Noi ne-am văzut de jocul nostru, am respectat planul de joc și iată că am reușit să ne impunem. Mă bucură foarte mult faptul că am atins acest nivel și că putem să ne luptăm cu echipe de asemenea valoare.”

Întrebări adresate de jurnaliști:

Ați marcat foarte multe puncte. Cum se explică jocul ofensiv din această partidă?

“Știam că Avtodor este o echipă care marchează mult. Este genul de echipă căreia îi place ofensiva. Prin urmare nu e surprinzător că s-a înscris atât de mult. Pe de altă parte, am speculat anumite situații pe care le-am remarcat în pregătirea jocului și mă bucur nu doar că jucătorii au înțeles ce le cer, ci și de ce o fac și au executat exact ce li s-a cerut. În plus, cred că am numărat cel puțin alte opt situații de aruncare deschisă în acest meci. Așadar, cred că era loc să marcăm chiar mai mult, însă mă bucur foarte tare că am ajuns în acele poziții, ceea ce înseamnă că echipa a executat ce am discutat. Este meritul jucătorilor și mă bucur foarte tare pentru ei.”

Cum explicați faptul că în primele două meciuri echipa a înscris câte 56 puncte, iar de această dată a marcat cu 40 mai mult?

“În primul rând e limpede că vorbim despre echipe cu stiluri diferite. Nu există termen de comparație, din punct de vedere al jocului dezvoltat, între echipa din Israel și cea din Rusia. În plus, la meciul cu echipa din Turcia nouă ne-a lipsit și Barnette, nu doar Zeno, care nu a jucat la niciun meci din grupe ca urmare a accidentării sale. Pe de altă parte, sunt multe aspecte care se schimbă de la un meci la altul, mai ales la ritmul în care jucăm noi, cu câte două meciuri pe săptămână. Însă vreau să înțelegem cu toții că nivelul existent în Champions League este altul.”

Ce părere aveți despre adversarul întâlnit?

“Pot să spun că ne-au tratat cu foarte mare atenție. Avtodor a început meciul în aceeași rotație în care joacă de obicei, de nouă jucători. Cu toate acestea, au redus-o pe parcursul jocului, având doi jucători cu peste 35 minute de joc. Lucru care nu se prea întâmplă la acest nivel, dar care îmi spune că au vrut neapărat să câștige aici. Este adevărat, le-a lipsit în această partidă un jucător (n.r. Koleshnikov), dar sunt de părere că absența lui Zeno pentru noi e mult mai importantă decât a acestui jucător pentru ei.”

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment