Declarații Cristian Achim la conferința de presă de luni (20.03)

Declarații Cristian Achim la conferința de presă de luni (20.03)

Cristian Achim, antrenorul principal al CSM CSU Oradea, a participat la conferința de presă de luni (20.03), în cadrul căreia a prefațat jocul de la Cluj, din următoarea etapă, dar și despre situația echipei în lupta pentru o poziționare cât mai înaltă înaintea playoff-ului.

Tehnicianul în vârstă de 47 ani a declarat următoarele înaintea jocului cu U-BT Cluj-Napoca:

“Mergem la Cluj-Napoca cu scopul de a câștiga meciul. Așa cum abordăm fiecare partidă, ne dorim victoria. Nu va fi ușor, evident, întâlnim liderul și cea mai bună echipă a campionatului. Clujul a acontat prima poziție în clasament înaintea playoff-ului, suntem conștienți și de acest lucru.

Astfel, pentru adversarii noștri va fi un meci fără o miză reală, deoarece ei nu au cum să-și mai modifice poziția în clasament. Ei vor fi pe primul loc indiferent ce se întâmplă. Va fi un test util, dar nu ne va arăta adevărata față a lor, cum tot din același considerent nu ne va arăta nici adevărata față a noastră. Nu este un meci crucial pentru nimeni. Eu cred în faptul că noi jucăm foarte bine cu meciurile cu miză.”

Referitor la situația în clasament a echipei, Achim a spus:

“După ultimul meci cu Clujul ne-am gândit că ar trebui să câștigăm următoarele patru meciuri. Evident era limpede că nu are cum să fie ușor. Până la urmă noi luăm fiecare meci în parte și încercăm să îl câștigăm. Aceasta este abordarea noastră. Dacă reușim să câștigăm e foarte bine, iar dacă pierdem, în acest moment al sezonului, nu este o tragedie.

Eu nu fac calcule. Încerc să câștig de fiecare dată. Vom vedea la finalul sezonului regulat unde suntem și asta este. Repet, mergem să câștigăm fiecare meci în parte. La sfârșit tragem linie și vom vedea unde ne situăm.

Am auzit variante că ar fi trebuit să rămânem pe locul 6, rostite inclusiv de suporteri orădeni. Aș vrea să aflu și eu cum e să te lași bătut în fața unei săli mereu arhipline și să te obișnuiești cu pierzi, iar în playoff să te trezești și să începi să câștigi. Eu nu știu să lucrez în acest fel.

Ne dorim să aducem echipa la cel mai bun nivel pentru startul playoff-ului. Acest lucru e puțin complicat, deoarece după cum ați văzut noi încercăm să câștigăm toate meciurile. Adică consumul fizic și mental este foarte mare, mai ales cu programul pe care îl avem noi de la începutul sezonului.”

Antrenorul CSM-ului a făcut referire încă o dată la participarea echipei în Basketball Champions League:

“Aș vrea să fac o referire la participarea echipei noastre în Basketball Champions League. Ea este o experiență extraordinară pentru toți cei implicați în clubul nostru, dar aș vrea să subliniez că ea a adus un plus de imagine orașului Oradea. Numele acestui oraș a fost rostit în zece țări, participarea noastră fiind o propagandă nu doar pentru noi, oamenii de sport, ci pentru orașul nostru.

Mie acest lucru îmi dă un sentiment de satisfacție. Am fost în Franța și am văzut ditamai banerele cu Oradea, este ceva cu adevărat foarte frumos. Am fost în țări puternic dezvoltate baschetbalistic, în care din România nu s-a prea ajuns. Îmi conferă o stare de mândrie, chiar dacă toată aventura a fost mai grea decât ne-am fi imaginat.”

Comentarii

comments