Declarații după CSM CSU Oradea vs BC Mureș, scor 78-77

La finalul meciului dintre CSM CSU Oradea și BC Mureș, antrenorii celor două echipe au participat la conferința de presă. În cadrul acesteia, Cristian Achim și Audrius Prakuraitis și-au exprimat opiniile cu privire la modul în care s-a desfășurat confruntarea.

Cristian Achim, antrenor CSM CSU Oradea

“O victorie importantă pentru noi, nu doar prin prisma clasamentului, ci și prin prisma momentului în care ne aflăm. Am venit după două înfrângeri în care adversarul a avut procentaje excepționale. Sunt foarte fericit pentru victorie deoarece aveam nevoie de ea, pentru public, pentru punctele din clasament, pentru moral, pentru de toate.

Mureș este o echipă de frunte de ani de zile, la fel se întâmplă și anul acesta. Din păcate am început foarte prost meciul. Poate presiunea ne-a apăsat prea tare, însă e clar că am făcut niște greșeli impardonabile și total neașteptate. Mă bucur că am avut puterea să revenim, să intrăm în meci și în cele din urmă să câștigăm.

Se pare că devine o regulă ca cel mai în formă jucător al nostru să se accidenteze. Țîbîrnă s-a accidentat imediat după cea mai bună prestație a sa din acest sezon. Barnette s-a accidentat după o succesiune de 3-4 meciuri în care a jucat strălucitor. De această dată s-a accidentat, din nou, Bogdan, după o prestație impresionantă. Acesta trebuia să fie meciul în care el să revină la nivelul așteptat de mine, lucru care s-a și întâmplat, pentru ca acum să îl avem din nou accidentat. Mi se pare terifiant ce ni se întâmplă și cât ghinion poate să aibă acest băiat.

Barnette nu a făcut niciun antrenament după accidentarea de la Timișoara. A venit la meci și a dorit să ne ajute. A făcut-o și pe această cale doresc să îi mulțumesc public, pentru că am făcut-o deja personal în vestiar. Nu l-a forțat nimeni să joace. A fost în teren, iar la final s-a apărat senzațional. Jos pălăria în fața lui.

Este o victorie foarte importantă în actuala conjunctură. Credeți-mă, jucătorii au fost foarte apăsați după înfrângerile suferite în precedentele două meciuri. La fel și eu, însă eu îi văd, lucrez și trăiesc cu acești oameni în fiecare zi. Pe de altă parte, noi trăim cu presiunea. Ea este viața noastră.

Urmează meciul de la Cluj. Plecăm cu gândul la victorie, așa cum o facem pentru fiecare meci. Rămâne de văzut în ce condiții vom merge acolo, dar noi va trebui să căutăm soluții și să ne prezentăm în așa fel încât să abordăm jocul cu maxim de seriozitate și concentrare. Mi-a plăcut că în vestiar, după meciul din această seară, Markovic a avut un discurs similar: ‘mergem la Cluj cu scopul de a câștiga’.”

prakuraitis

Audrius Prakuraitis, antrenor BC Mureș

“A fost un meci dificil din prima și până în ultima secundă a partidei. S-au confruntat două echipe bune și consider că cei prezenți sau cei care au privit la televizor au avut parte de un baschet de calitate, un baschet bun. Consider că am avut ghinion la final de meci. Am ratat trei aruncări în ultimele momente de joc.

În primele 20 de minute cele două echipe au avut oscilații în evoluție după care s-a mers cap la cap. În ultimele minute de joc s-a schumbat conducerea pe tabela de marcaj în repetate rânduri. A fost un meci foarte greu de controlat.

Am deschis jocul bine, dar suntem conștienți cu toții că indiferent cât de bine sau de prost începi, un meci nu se decide în primele trei sau cinci minute de joc. A fost 12-0, însă era de abia începutul meciului. Probabil Oradea nu a fost concentrată la început de meci și noi am deschis bine, dar nu se decide un meci în acele momente.

În ceea ce îl privește pe Mohammed, pot să spun că a venit nepregătit la noi. Are multe oscilații în timpul jocului, însă este o piesă de mare importanță. E un jucător care ne ajută și prin venirea sa am devenit o echipă mai fizică, mai atletică.

Suntem încă de abia la începutul sezonului. Am început returul primei faze, dar cu adevărat suntem încă la început. Ne așteaptă o aventură lungă, cu multe meciuri în continuare.”

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments