Declarații după CSM CSU Oradea vs U-Banca Transilvania Cluj, scor 72-71

Antrenorii echipelor CSM CSU Oradea și U-Banca Transilvania Cluj-Napoca au participat la conferința de presă ce a urmat Meciului 1 din semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2015/16. Rezultatul final a fost de 72-71 în favoarea roș-albaștrilor.

Cristian Achim, antrenor CSM CSU Oradea

“O victorie foarte importantă, obținută greu, dar și în niște condiții speciale. După cum ați putut vedea șirul accidentărilor continuă la echipa noastră. Pe lângă Markovic și Barac, azi s-a întâmplat și cu Lucic.

Aș dori să-i felicit pe jucători. S-au dăruit extraordinar, au depus un efort ieșit din comun și vreau să îi felicit încă o dată pentru felul în care s-au luptat. Mă bucur foarte tare de acest succes în primul rând pentru băieții mei.

S-au dăruit pentru fiecare minge în parte. Au avut un nivel foarte ridicat de combativitate și aș vrea să remarc raportul recuperărilor ofensive. Am strâns 15 mingi sub coșul advers, într-un meci cu Clujul. Ceea ce nu e ușor de făcut.

Este 1-0. Acest meci nu înseamnă că aici s-a jucat calificarea. Contează să ajungi la trei victorii. Cine ajunge acolo este declarat învingător. Este un început. Foarte bun, desigur. Întotdeauna e mai bine să fie 1-0 decât 0-1.

A fost un meci foarte tacticizat. Poate nu foarte frumos pentru spectatori, dar a fost un meci cu miză foarte mare, cu defensive foarte bune și un meci în care fiecare detaliu a contat. Rămâne să vedem ce se va întâmpla în meciurile următoare.

Am preferat să joc cu Zupan în acest meci. Țîbîrnă este apt, dar am optat pentru Zupan din considerente tactice. În plus, Clujul s-a apărat foarte mult în zonă, astfel încât aveam nevoie de un jucător precum Miha.

Ne-am executat planul de joc. Ne-am adaptat foarte bine la situațiile ivite, atât de accidentarea lui Lucic, cât și din considerente tactice. Din păcate în ultimul minut nu am făcut ceea ce am discutat și pregătit împotriva acelui pressing.”

Marcel Țenter, antrenor U-BT Cluj-Napoca

“Nu sunt multe de spus. Felicit Oradea pentru victorie. Noi trebuie să jucăm mai bine în meciul următor. Vrem să câștigăm un meci aici, dar pentru a face acest lucru trebuie să executăm jocul mai bine și să fim mai atenți la detalii. Sper ca vineri să reușim să realizăm lucrurile pe care ni le-am propus.

Am permis adversarului să înscrie ușor în anumite momente din sfertul 4. Acest lucru ne-a împiedicat să rămânem în avantaj. Nu contează cât conduci în timpul meciului dacă la sfârșit pierzi.

Nu comentez arbitrajul. Am făcut o promisiune după meciul cu Sibiul că nu voi mai face nicio referire la arbitraj. Am avut probleme cu greșelile personale la jucâtori importanți. Se întâmplă la toate echipele. Și Oradea a avut. Fiecare trebuie să-și gestioneze situația în așa fel încât la final să aibă în teren jucătorii cei mai eficienți.

Sper să câștigăm vineri. Cred că va fi tot un meci echilibrat.”

Meciul 2 se dispută vineri (06.05), cu începere de la ora 20:00, la Arena Antonio Alexe.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments