Declarații Martin Zeno după victoria cu Kataja

Declarații Martin Zeno după victoria cu Kataja

Martin Zeno, protagonistul meciului săptămânii în Basketball Champions League, a participat la conferința de presă ce a urmat victoriei repurtate de CSM CSU Oradea asupra lui Kataja Basket, scor 101-91, în etapa a 13-a din Grupa B. Americanul a vorbit despre jocul în care a egalat recordul absolut de puncte marcate într-un meci.

“Ne-am așteptat la o replică solidă. Știam cu cine jucăm. O echipă care mișcă bine mingea și care își creează multe oportunități favorabile, având și jucători capabili să găseasă ținta din orice zonă a terenului. În plus, Kataja a făcut niște victime de răsunet în actualul sezon competițional, avea un număr de patru victorii în deplasare, adică existau suficiente argumente în favoarea finlandezilor.

Victoria este mai importantă pentru mine decât orice prestație individuală. Eu am făcut ceea ce echipa a avut nevoie de la mine. Colegii mi-au dat mingea, m-au pus în situații care îmi convin și am avut o seară extrem de bună la finalizare. Asta e tot. A fost un efort colectiv, eu așa văd această partidă.”

Întrebat cum se simte să joace împotriva fostului său antrenor, cu care a câștigat două titluri de campion al Finlandei, Z a spus:

“E destul de bine. L-am învins a 2-a oară. Întotdeauna în astfel de situații fiecare își dorește să învingă, deoarece suntem implicați într-un domeniu în care competitivitatea este totul. Pot să spun că mă simt bine să am 2-0 în fața lui (zâmbește).”

Întrebat, sub formă de glumă dacă pentru acest meci s-a antrenat ca să joace singur, jucătorul a americal a replicat:

“Nu. Îmi place echipa mea foarte mult (zâmbește).”

Despre șansele de calificare ale echipei în playoff-ul Champions League, Zeno a declarat:

“Urmează o deplasare foarte dificilă pentru noi. Venezia este o echipă redutabilă. Va trebui să avem un nivel foarte ridicat de concentrare și inspirație pe tot parcursul meciului. Am simțit pe pielea noastră cât sunt de buni în apărare, așa că mă aștept la un meci de angajament. Eu cred în șansele noastre de calificare, însă e limpede că nu ne va fi ușor. Însă nici ca să ajungem în postura de a avea șanse de calificare înaintea ultimei etape nu ne-a fost ușor.”

Zeno a terminat cu 42 puncte și a avut un coeficient de 40 la eficiență.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment

DSC_0215