Declarații Sean Denison după meciul cu Le Mans

Declarații Sean Denison după meciul cu Le Mans

Sean Denison, pivotul CSM CSU Oradea, a vorbit despre eșecul suferit în fața lui Le Mans Sarthe, deținătoarea Cupei Franței, în cadrul etapei a 11-a din sezonul regulat al Basketball Champions League – ediția 2016/17.

Pivotul originar din Canada a contabilizat 18 puncte, 13 recuperări (6 ofensive), 3 pase decisive și nu a avut nicio posesie pierdută. El a terminat cu 8/16 la aruncările din acțiune și 2/3 la linia de pedeapsă pentru un coeficient de 25 la eficiență și -3 la +/- în 30 minute și 7 secunde de joc. Denison a bifat al 2-lea double-double stagional în arena internațională.

Iată ce a declarat jucătorul CSM-ului:

“Adversarii noștri au venit foarte bine pregătiți. Ne-au scos din sistemele noastre de joc și ne-au forțat să jucăm mai departe de coș. Practic majoritatea acțiunilor noastre au fost finalizate de la depărtare mai mare decât de obicei. Ne-au impiedicat să avem situații de mismatch și astfel ne-a fost greu să găsim avantaje în acțiunile noastre ofensive.

În plus, la fiecare eroare a noastră în defensivă am fost pedepsiți. Au avut o circulație foarte bună a mingii și au avut o selecție foarte bună a aruncărilor. Apărarea lor colectivă a funcționat foarte bine. Sunt fizici și își înțeleg rolul foarte bine. Francezii au jucat foarte bine în această seară și cred că cei care urmăresc baschtul la modul serios au înțeles acest lucru.”

În pofida acestui eșec, Oradea păstrează șanse de calificare, opinie pe care Denison o împărtășește:

“Mai avem trei meciuri de jucat în faza grupelor și cred că dacă vom câștiga două putem să ne calificăm mai departe. Suntem profesioniști și trebuie să înțelegem că nu întotdeauna poți câștiga sau juca bine. Am mai fost în situații neplăcute, chiar și în acest sezon, astfel încât nu e ceva nou pentru noi ca echipă. Avem jucători cu suficientă experiență ca să vină cu răspundul potrivit la următorul meci. Cred că următoarele două meciuri vor determina dacă putem să ne calificăm mai departe în Champions League.”

În 15 meciuri disputat la nivelul Basketball Champions League, Sean Denison are medii statistice de 10.9 puncte, 7.0 recuperări (2.1 ofensive), 1.8 pase decisive, 1.3 capace și 0.7 intercepții pentru 14.7 la eficiențo și 2.1 la +/-.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment